Inlägget är i annonssamarbete med Kökets kurser
Nu har verkligen tårtsäsongen dragit igång! Blir man mer benägen att fira med tårta när det är fint väder ute? Jag blir iallafall extra sugen på att baka tårtor just under vår och sommar. Idag blev det en ljuvlig glutenfri kokosmarängtårta med saftiga kokosmarängbottnar från Teas tårtkurs med Köket.se, fluffig chokladmousse och sötsyrlig lemon curd. Allt inbäddat i ett härligt täcke av maräng. Hela härligheten dekorerade jag sen med färska hallon och Rafaelo kulor!
Jag älskar att baka tårtor men vill sällan baka samma sak flera gånger. Men det blir lätt att man liksom fastnar i samma gamla bottnar, fyllningar och dekorationer. Därför tycker jag att det är så inspirerande att under obegränsad tid ha tillgång till en tårtkurs hos Köket.se skapad av tårtproffset och konditorn Tea Malmegård, själv! Där ligger det recept och steg för steg-videos på bottnar, fyllningar, dekorationer och mycket mer. Ett perfekt litet krypin för alla oss tårtfantaster. Just nu får ni 100 kr rabatt när ni köper kursen om ni anger MKS100 i kassan! Ett perfekt tillfälle för er att testa kursen om ni varit sugna på det. Ni kommer inte att bli besvikna!
Kokosmarängbottnarna som jag kallar dem, heter egentligen kokosdaquoise i kursen men jag har döpt om dem här för att jag inte kan uttala det haha! Men goda är dem! Detta blir inte sista gången som jag använder de här bottnarna i fler tårtor framöver.
Kan man byta ut mandelmjölet? Det ser fantastiskt gott ut, men min dotter är allergisk mot mandel…
Du kan byta ut det mot hälften så mycket kokosmjöl 🙂
Hej! Är sugen på att göra en jordgubbsvariant av den här tårtan till midsommar. Ser så fin ut och jag älskar kokos i tårtor!! 🙂
Undrar om man kan ersätta mandelmjöl med vanligt vetemjöl? Är nämligen allergisk mot nötter.
Tack!
Hej fina. Hittar inte detta recept i din bakapp. Kag skullr vilja spara alla dina recept i bakappen istället. Så mycket smidigare än bloggen/hemsidan…
Neka denna. Fick svar från dig precis
Den har bara missats, om 24h kommer den att vara synlig i appen. Tack för att du säger till 🙂
Hej!
Går den att göra i långpanna istället? I så fall, ska jag dubbla mängderna av allt bara?
Och kan man bränna av marängen, men servera tårtan dagen efter?
(Tänkte bjuda kollegorna, men de är fler än 8 personer och skulle vilja göra tårtan kvällen innan då jag inte har möjlighet att göra färdigt den på arbetsplatsen)
Tack för fantastiska recept!
Hej! Kan man frysa bottnarna? 🙂
Hej! Ursäkta sent svar, det går superbra! 😊
Ser så gott ut
Eller hur? 🤗
Hej
Jag har velat testa det här receptet länge och har nu äntligen fått ett perfekt tillfälle. Men jag Är lite tidspressad och skulle behöva baka den dagen innan den ska serveras. Vad är det bästa att göra i så fall? Göra tårtan men avvakta med att täcka med maräng tills den precis ska serveras? Eller kan man täcka med marängen och ändå förvara i kylskåpet?
Hejhej! Det funkar utmärkt att göra den dagen innan. Du kan göra allt förutom marängen runt om samt dekorera fram tills servering. Kram!
Hej! Tyckte att det här såg väldigt mumsigt ut så tänkte prova att baka den, skulle man kunna byta ut chokladen till kakao? Jag skulle behöva baka denna idag och hinner inte att åka till ica för att köpa chokladen.