Kokosbudapest

Ni är många som tycker om budapeststubbe eller budapestrulle lika mycket som jag gör och minst lika många som önskat ett nötfritt recept på budapestbakelse. Det har tagit sin lilla tid att ta fram det godaste receptet på en budapestrulle utan nötter men jag lovar att det är värt väntan. En luftig, frasig och seg kokosmaräng fylld med grädde och syrliga färska bär.

Jag garnerade även marängytan med kokosflingor så att de fick en härlig rostad smak under tiden som den gräddades. Oj, oj, oj säger jag bara! Den här kokosbudapesten vill ni inte missa!

Receptet bakas i en långpanna med måtten med måtten 25×35 cm och ger en marängstubbe på 10-12 generösa bitar.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Kokosbudapest

Portioner: 10-12

Ingredienser

50 g kokosmjöl
6 stora äggvitor
2 dl strösocker (till äggvispen)
2 dl strösocker (till kokosmjölet)
4 dl vispgrädde
valfri mängd färska bär och/eller frukt. 
150 g mörk choklad
1 msk matolja
0,5 dl kokosflingor att rosta på budapestrullens yta
florsocker och mer bär och/eller frukt till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

50 g kokosmjöl
6 stora äggvitor
2 dl strösocker (till äggvispen)
2 dl strösocker (till kokosmjölet)
4 dl vispgrädde
valfri mängd färska bär och/eller frukt. 
150 g mörk choklad
1 msk matolja
0,5 dl kokosflingor att rosta på budapestrullens yta
florsocker och mer bär och/eller frukt till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop kokosmjöl och 2 dl strösocker i en skål. Ställ åt sidan.
  3. Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum. Tillsätt sedan strösockret, lite i taget, under fortsatt vispning tills du får en fast och glansig marängsmet utan sockerkristaller.
  4. Sikta försiktigt ner kokosmjölsblandningen i marängen och vänd till en jämn smet med en slickepott.
  5. Täck din långpanna med bakplåtspapper och lägg smeten i en spritspåse med rund tyll.
  6. Spritsa ut smeten i stänger längs med kortsidan tills smeten tar slut.
  7. Grädda kokosmarängen i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  8. Låt kokosmarängen svalna helt och hållet innan du vänder den upp och ner på ett annat bakplåtspapper.
  9. Vispa grädden och bred den över marängen. Toppa med färska bär och/eller frukt och rulla ihop den.
  10. Ställ budapestrullen i kylskåpet medan du förbereder chokladglasyren.
  11. Grovhacka den mörka chokladen och smält i microvågsugn i 30-sekunders intervaller. Rör om mellan varje uppvärmning och tillsätt sedan matoljan. Rör om till en jämn chokladglasyr och låt den svalna innan du dekorerar din budapestrulle med den.
  12. Avsluta med att garnera med rostade kokosflingor, ringla chokladglasyr och dekorera med mer färska bär och/eller frukt och pudra med florsocker.
  13. Serveras direkt eller förvaras i kylskåpet.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop kokosmjöl och 2 dl strösocker i en skål. Ställ åt sidan.
  3. Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum. Tillsätt sedan strösockret, lite i taget, under fortsatt vispning tills du får en fast och glansig marängsmet utan sockerkristaller.
  4. Sikta försiktigt ner kokosmjölsblandningen i marängen och vänd till en jämn smet med en slickepott.
  5. Täck din långpanna med bakplåtspapper och lägg smeten i en spritspåse med rund tyll.
  6. Spritsa ut smeten i stänger längs med kortsidan tills smeten tar slut.
  7. Grädda kokosmarängen i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  8. Låt kokosmarängen svalna helt och hållet innan du vänder den upp och ner på ett annat bakplåtspapper.
  9. Vispa grädden och bred den över marängen. Toppa med färska bär och/eller frukt och rulla ihop den.
  10. Ställ budapestrullen i kylskåpet medan du förbereder chokladglasyren.
  11. Grovhacka den mörka chokladen och smält i microvågsugn i 30-sekunders intervaller. Rör om mellan varje uppvärmning och tillsätt sedan matoljan. Rör om till en jämn chokladglasyr och låt den svalna innan du dekorerar din budapestrulle med den.
  12. Avsluta med att garnera med rostade kokosflingor, ringla chokladglasyr och dekorera med mer färska bär och/eller frukt och pudra med florsocker.
  13. Serveras direkt eller förvaras i kylskåpet.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

2.8 4 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
16 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ann Hägglund
Ann Hägglund
3 years ago

Jättegod, men jag tog bort 1 dl socker tror det var felskrivet?

My arvidsson
My arvidsson
3 years ago

Hej, har letat länge nu efter en budapest utan hasselnötter. Jag tänker om du tror att man kan göra den som en “pinocchiotårta” istället så att det blir en stor i långpanna och inte rulle och hur jag ska tänka kring receptet isåfall? 🙏🏼😄❤

Inger Roslund
Inger Roslund
2 years ago

Hej Camilla
I receptet står 2 dl strösocker till kokosmjölet
men i beskrivningen står det att man ska ta 1 dl och blanda ner i mjölet.
Jag undrar vilket som stämmer
Med vänlig hälsning, Inger

Anna
Anna
2 years ago

Hej! Kan man göra denna dagen innan och låta stå i kylskåp? Jag har tidigare gjort marängtårta som liksom smält när den fått stå i kylen ett dygn…

Monica Andreasson
Monica Andreasson
2 years ago

Kan jag mixa vanligt kokos flingor till mjöl??är det rätt mängd socker

Monica Andreasson
Monica Andreasson
2 years ago

Hej 👋
Ska det vara 1dl i kokosmjölken??
Det står 2dl,men någon tog 1dl??
Vad ska det vara??snälla snälla hjälp mig
Ska baka till barnbarnet student 🙏🎂

Monica Andreasson
Monica Andreasson
2 years ago

Ursäkta mig,det gäller strösocker i kokosmjöl

Monica Andreasson
Monica Andreasson
2 years ago

Hej 🤔ska det vara 1dl socker i som man blandar i kokosmjölken,???Blir lite fundersam,snälla behöver hjälp snarast,ska baka till barnbarnet student mvh Monica

Hal Mae
Hal Mae
2 years ago

Hej! Kan man ta mandelmjöl istället för kokosmjöl?

Carina Andersson
Carina Andersson
2 years ago

När lägger man på kokosflingorna?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?