Knäckig äppelpaj med kolaäpplen och det knäckigaste havresmul du kan tänka dig.
Jag tror inte att det finns något annat av mina recept som ni gett så mycket kärlek till som min knäckiga blåbärspaj. Jag är så otroligt tacksam över att ni är så många som bakat den och blir sådär löjligt stolt och glad. Så nu är det lite av min life mission att spinna vidare på min knäckiga paj genom att fortsätta ta fram olika varianter på den som ni kan baka året runt även när det inte finns blåbär.
Svenska äpplen är galet goda att baka med och när det snart finns svenska äpplen igen så bara måste ni prova min knäckiga äppelpaj. Samma knäckiga smul som till min knäckiga blåbärspaj fast med kanel och kardemumma i äppelfyllningen som dessutom innehåller kola. Detta, mina damer, herrar och icke-binära, uppnås med väldigt enkla medel. Bara lite farinsocker som får ligga och gojsa sig med äpplena i ugnen och visp så har man härliga kolaäpplen under det knäckiga skalet, hur bra?!
Måste ju bara göra den med glutenfri mjölmix, och prova om det funka
Det blir riktigt, riktigt bra med Finax röda mjölmix!!!
Denna är så god
I den delen av världen jag befinner mig finns varken potatismjöl/majsstärkelse, farinsocker eller sirap. Hjälp, hur gör jag om jag ändå vill ge mig på ditt recept? Kram, och tack för en fantastisk blogg med härligt innehåll av recept.
MaSalama
Har MASSOR med björnbär och försöker hitta roliga recept. Ofta kan man byta ut en sorts bär mot björnbär. Hur tror du det går om man tar björnbär i stället?
Björnbär är jättegott och nyttigt
blandar oftast alla möjliga bär i mina pajer. Oftast tillsammans med äppelbitar
Så in i bomben god
Tusen tack. Fantastiskt gott
Något som också är suuupergott är knäckig rabarberpaj
Håller med
Hej! Det står att det ska vara vaniljbullar i degen men jag kan inte hitta något om vaniljpulvret i beskrivningen. Mvh
Skall det verkligen vara potatismjöl med i receptet. Inget som Camilla nämner!
Otroligt god paj!
Hej, vad kan använda istället för sirap?
Tack <3
Hejhej! Honung
Wow ser jätte gott ut! Detta kommer bli efterrätten på fredag
Går det att frysa?
Ja, med risk för att den inte är lika knäckig när den tinar sen <3
Har du testat att frysa in, funkade det? Frös du in ogräddad eller gräddad?
Jag har allt förutom farinsocker, undrar om jag kan baka utan det eller inte
Bara att utesluta
Supergod!!!
Ska man tillsätta 1 dl mer mjöl..när de är glutenfritt.???
I det här fallet, ja
<3
God och lätt paj att göra men har du något tips på hur man kan göra så den inte smakar så sött/sockrig? Följde hela receptet men kändes som att det var för mycket sött.
Hejhej! Du kan minska sockret med upp till 1/4 dl i fyllningen, ger en lite annan konsistens på kolaäpplena men funkar ändå
Knäcklocket var gott, men allt socker i äpplena? Jag drog ner mer än hälften av sockret och det blev fortfarande för sött.
Den goda och friska smaken av äpple försvann.
Do you have to use sirup in this recipe? Any substitutes? Or fine without
Honey works fine too
Jag gjorde denna i förrgår. Kanske det bästa äppelpaj-receptet jag testat. Sambon sade det var så gott att man kunde äta den utan vaniljsås
Så tack för ett jättebra recept
Åh vad glad jag blir
Kan man förbereda kvällen innan och ha i kylskåpet och grädda den dagen därpå
Funkar!
جزاكي الله خيراً
Får jsg fråga vad bakpulvret gör? (Kan inte det här med bakningen kemi, hsr inte hsft det förut i pajdeg så är lite nyfiken)
Hej!
Kan man göra den på kvällen ha i kylskåpet och servera dagen efter?

Hejhej, förlåt för sent svar! Det går jättebra
Den är så god och fick hösta betyg på kräftskivan.
Alla båda barn och vuxna tyckte den var bäst av 2 äpplepajer
Nu är det inplastat och sitter i min receptpärm!!!
Åh vad glad jag blir
Hej! Tänkte höra om du tror att denna skulle funka att göra i portionsbitar, dvs i små formar, och hur mycket isf tror du jag bör minska på tiden?
La musli istället för havregryn. Så jäääävla gott
Hejhej, förlåt för sent svar. Wow vilket toppentips! Tack, kul att du gillar!
Den här måste testas! Men 4 msk potatismjöl , det låter mycke?
Tack för inspirationen och massor med goda recept!
Du kan utesluta potatismjölen men då kommer inte fyllningen att bli lika fyllig och vätskan kommer att göra skalet mindre knäckigt <3 Tack bästa du!
Då ska jag köra ! blev liksom fundersam då det inte blåbärspajen , som jag tänker är ”blötare” , var mindre potatismjöl.

Det absolut bästa äppelpajreceptet jag provat. Ljuvligt god! Favoriten i vårt kök!
Vad glad jag blir! Tusen tack
Alltså dra och bada, det här är den godast äppelpaj jag någonsin ätit. Har gjort den flera gånger efter att jag såg receptet. Det är det där klägget som blir av kryddorna, sockret och potatismjölet som är det som skiljer den från andra recept jag har testat. Mums.
Hahah underbart! Vad glad jag blir
Den godaste pajdegen jag någonsin gjort!
Dina recept är magiska Camilla Hamid!
Fina människa, tusen tack <3
Alltså så god paj! Kommenterar sällan på nätet men nu måste jag skriva. Har provat andra knäckiga pajvarianter men den här slog alla. Den behöll knäckigheten även efter att resten förvarats i kylen. Kommer använda pajsmeten till andra frukter och bär!
Åh vad glad jag blir! Tusen tack <3
Hej!! Kan man ta muskvadosocker i stället för farinsocker?
Hejhej! Det funkar bra
Supergott!!!!
Ett jättegott recept, detta ska nog bli mitt favvo recept på äppelpaj! Men kan man lägga citronsaft i fyllningen så att den blir surare? Och jag älskar verkligen dina TikToks

Mvh Jazzmin
Ska testa
Hej, jag ska bjuda min dotter på denna fantastiska äppelpaj på hennes födelsedag
om jag gör den en dag i förväg kan jag då värma på den i micron eller ugnen utan att förstöra knäckigheten?
Mvh
Roland
Den var fantastiskt gott
och mina barn älskar så tack för receptet 
Vad glad jag blir att ni gillade den!
Bakat den idag. Hittade inte farinsocker i butiken så fick ta farin strö istället. Är det någon skillnad?
Bakade äppelpajen till familjen och alla älskade den. Provsmakade en bit och dra mig baklänges, helt klart den godaste äppelpaj jag smakat!! Det slutade med att jag smög med en tesked i kylskåpet och mumsade i mig säkert halva. Sonen utbrast vid frukost dagen efter: “är den REDAN slut?!? ha ha.. SUPERgod och sparad som en favorit!!
Åh förlåt för sent svar! Vad glad jag blir att ni gillade den! Haha, smyga får man absolut göra

Waaaw mashallah
Hej! Vad för sorts äpplen är bäst för pajsmaken?
Hejhej! Alla syrliga och krispiga sorter (t. ex granny smith) tycker jag gör sig bäst
Mmmmmmmmm som att äta mitten av en nybakad bulle







Eller hur?

Jättegod äppelpaj! Dock minskade jag sockret med nästan 1/3 men tycker ändå det blev lite för sött för min smak. Nästa gång ska jag halvera sockermängden vilket kommer göra den perfekt!
Hejhej! Vad kul att du gillade den och testar dig fram
Om man ska göra i portionsformar, hur många formar skulle du gissa på att det blir då? Och hur länge ska dem vara inne k ugnen?
Beroende på formarnas storlek så kanske 4-5 stycken
Vilken rolig film.


Tack Camilla för att du lägger till lite roliga ljud och säger lite tokiga saker. Det är så det går till hemma i mitt kök oxå….
Nu står pajen i ugnen. Spännande….
Hoppas att det ska smaka
Den blev god men lite för söt för min smak, kanske halverar sockret och sirapen för nästa gång. Tack Camilla
Tack själv
Hej, den här verkar ju helt magisk
Om jag förbereder denna dagen innan servering ska jag då vänta med att grädda den till strax innan servering eller ska jag även grädda den dagen innan för att sen värma upp den?
Hejhej! Du kan grädda den dagen innan och sen bara värma upp
Hej! Tänkte göra denna äppelpaj som verkar magiskt god. Vilket är bäst?
– förbereda den dagen innan och grädda den när det är dags eller
– grädda den dagen innan och i så fall hur länge och i vilka grader ska man värma upp den i och under hur lång tid?
Tack för underbara recept
Mvh Susann
Hejhej! Du kan förbereda fyllningen för sig och degen för sig, förvara i kylskåpet och grädda när det är dags eller grädda den dagen innan och sedan värma på den på 200 grader i 5-10 minuter
Hej Camilla!
Jag undrar om jag kan ersätta farinsockret med vanligt strösocker?
Ha det super!
Mvh Zelma