Kladdkakesandwich

11 röster
kladdkakesandwich
Kladdkakesandwich är det bästa av två världar där kladdiga kladdkakekakor möter len vaniljglass.

För några år sedan tog jag fram ett recept på kladdkakesandwich som bakas i långpanna. Ett recept som ni verkade tycka om väldigt mycket men många uttryckte att det blev lite meckigt med att hinna skära upp hela innan den hann smälta. Så nu har jag tagit fram en ny, smidigare variant av denna kombination av glass och kladdkaka! Kladdkakesandwich med kladdkakecookies!

Receptet ger ca 8 stycken kladdkakesandwich.

Vaniljglass:

1 liter vispgrädde

2 burkar sötad kondenserad mjölk à 397g

2 msk vaniljsocker

Kladdkakekakor:

225 g smör

200 g mörk choklad

4 ägg

3,5 dl strösocker

2,25 dl brunt farinsocker

3,5 dl vetemjöl

1 dl kakao

1 msk vaniljsocker

1 krm salt

I videon ovan visar jag steg för steg hur man bakar kladdkakesandwich.

Gör såhär:

  1. Vaniljglass: Vispa glassen till mjuka toppar i en bunke med hjälp av en elvisp. Tillsätt sötad kondenserad mjölk och vaniljsocker. Vispa ihop till en jämn smet.
  2. Häll upp smeten i en form med måtten 30×40 cm som är täckt med bakplåtspapper. Plasta in ordentligt och låt stå i frysen för att stelna i minst 6h men helst över natten.
  3. Kladdkakecookies: Smält ihop smör och mörk choklad på låg temperatur i en rymlig kastrull.
  4. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt 1 ägg i taget och rör om mellan varje ägg.
  5. Ha sedan ner resten av ingredienserna till kladdkakekakorna och rör ihop bara precis till det går ihop till en jämn smet.
  6. Ställ kastrullen i kylskåpet för att smeten ska stelna i minst 30 minuter.
  7. Klicka ut smeten på en plåt (varje klick eller skopa med glasskopa ska vara ca 4 cm i diameter och ca 4 cm höga). Använd med fördel glasskopa för att få så jämn fördelning av smeten som möjligt.
  8. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Fixa formen på kakorna medan de fortfarande är varma om de flutit ut till ojämna cirklar och låt sedan svalna och stelna helt och hållet på plåten innan du fyller dem med vaniljglass.
  9. Montering: Fyll kakorna genom att stansa ut cirklar, lika stora som kakorna från glassen. Lägg en glasspuck på en kaka och lägg på en till kaka så att det blir som en smörgås (sandwich).

TIPS!

  • Vill du framhäva chokladsmaken ännu mer i dina kladdkakecookies? Tillsätt 2 tsk espressopulver i smeten. Detta tillför ingen kaffesmak utan framhäver bara chokladsmaken.
  • Gör kladdkakekakorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest
9 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Katarina
Katarina
20 dagar sedan

Hej! Måste testa dessa direkt men mjölkmängden saknas i receptet. Eller ska det vara 3,5 dl mjöl istället för strösocker?

Elin
Elin
19 dagar sedan

Tips om man vill göra mjölkfri? Har barn med allergi för komjölksprotein

Lovisa
Lovisa
19 dagar sedan

Är recept rätt skrivet? Det står bade Strösocker och farinsocker med inget mjöl? 🤔
Ser så gott ut! Ska baka i helgen! 😊

Linn
Linn
18 dagar sedan

Hej. Du har glömt både vetemjölet i kladdkakan och antalet grader i ugnen.

Britt-Marie
Britt-Marie
16 dagar sedan

Hur mycket mjöl ska det vara?

9
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x