Kladdkakesandwich

Kladdkakesandwich är det bästa av två världar där kladdiga kladdkakekakor möter len vaniljglass.

För några år sedan tog jag fram ett recept på kladdkakesandwich som bakas i långpanna. Ett recept som ni verkade tycka om väldigt mycket men många uttryckte att det blev lite meckigt med att hinna skära upp hela innan den hann smälta. Så nu har jag tagit fram en ny, smidigare variant av denna kombination av glass och kladdkaka! Kladdkakesandwich med kladdkakecookies!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

kladdkakesandwich

Kladdkakesandwich

Portioner: 8

Ingredienser

Vaniljglass:
1 liter vispgrädde
2 burkar sötad kondenserad mjölk à 397g
2 msk vaniljsocker

Kladdkakekakor:
225 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
3,5 dl strösocker
2,25 dl brunt farinsocker
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt

Tips!

  • Vill du framhäva chokladsmaken ännu mer i dina kladdkakecookies? Tillsätt 2 tsk espressopulver i smeten. Detta tillför ingen kaffesmak utan framhäver bara chokladsmaken.
  • Gör kladdkakekakorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Portioner: 8st

Ingredienser

Vaniljglass:
1 liter vispgrädde
2 burkar sötad kondenserad mjölk à 397g
2 msk vaniljsocker

Kladdkakekakor:
225 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
3,5 dl strösocker
2,25 dl brunt farinsocker
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt

TIPS!

  • Vill du framhäva chokladsmaken ännu mer i dina kladdkakecookies? Tillsätt 2 tsk espressopulver i smeten. Detta tillför ingen kaffesmak utan framhäver bara chokladsmaken.
  • Gör kladdkakekakorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Vaniljglass: Vispa glassen till mjuka toppar i en bunke med hjälp av en elvisp. Tillsätt sötad kondenserad mjölk och vaniljsocker. Vispa ihop till en jämn smet.
  2. Häll upp smeten i en form med måtten 30×40 cm som är täckt med bakplåtspapper. Plasta in ordentligt och låt stå i frysen för att stelna i minst 6h men helst över natten.
  3. Kladdkakecookies: Smält ihop smör och mörk choklad på låg temperatur i en rymlig kastrull.
  4. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt 1 ägg i taget och rör om mellan varje ägg.
  5. Ha sedan ner resten av ingredienserna till kladdkakekakorna och rör ihop bara precis till det går ihop till en jämn smet.
  6. Ställ kastrullen i kylskåpet för att smeten ska stelna i minst 30 minuter.
  7. Klicka ut smeten på en plåt (varje klick eller skopa med glasskopa ska vara ca 4 cm i diameter och ca 4 cm höga). Använd med fördel glasskopa för att få så jämn fördelning av smeten som möjligt.
  8. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Fixa formen på kakorna medan de fortfarande är varma om de flutit ut till ojämna cirklar och låt sedan svalna och stelna helt och hållet på plåten innan du fyller dem med vaniljglass.
  9. Montering: Fyll kakorna genom att stansa ut cirklar, lika stora som kakorna från glassen. Lägg en glasspuck på en kaka och lägg på en till kaka så att det blir som en smörgås (sandwich).
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Vaniljglass: Vispa glassen till mjuka toppar i en bunke med hjälp av en elvisp. Tillsätt sötad kondenserad mjölk och vaniljsocker. Vispa ihop till en jämn smet.
  2. Häll upp smeten i en form med måtten 30×40 cm som är täckt med bakplåtspapper. Plasta in ordentligt och låt stå i frysen för att stelna i minst 6h men helst över natten.
  3. Kladdkakecookies: Smält ihop smör och mörk choklad på låg temperatur i en rymlig kastrull.
  4. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt 1 ägg i taget och rör om mellan varje ägg.
  5. Ha sedan ner resten av ingredienserna till kladdkakekakorna och rör ihop bara precis till det går ihop till en jämn smet.
  6. Ställ kastrullen i kylskåpet för att smeten ska stelna i minst 30 minuter.
  7. Klicka ut smeten på en plåt (varje klick eller skopa med glasskopa ska vara ca 4 cm i diameter och ca 4 cm höga). Använd med fördel glasskopa för att få så jämn fördelning av smeten som möjligt.
  8. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Fixa formen på kakorna medan de fortfarande är varma om de flutit ut till ojämna cirklar och låt sedan svalna och stelna helt och hållet på plåten innan du fyller dem med vaniljglass.
  9. Montering: Fyll kakorna genom att stansa ut cirklar, lika stora som kakorna från glassen. Lägg en glasspuck på en kaka och lägg på en till kaka så att det blir som en smörgås (sandwich).
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
11 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Katarina
Katarina
1 year ago

Hej! Måste testa dessa direkt men mjölkmängden saknas i receptet. Eller ska det vara 3,5 dl mjöl istället för strösocker?

Elin
Elin
1 year ago

Tips om man vill göra mjölkfri? Har barn med allergi för komjölksprotein

Anette
Anette
Svara till  Elin
1 year ago

Söker också alternativ till mjölkfritt! Vad kan man ha istället för kondenserad mjölk?

Lovisa
Lovisa
1 year ago

Är recept rätt skrivet? Det står bade Strösocker och farinsocker med inget mjöl? 🤔
Ser så gott ut! Ska baka i helgen! 😊

Linn
Linn
1 year ago

Hej. Du har glömt både vetemjölet i kladdkakan och antalet grader i ugnen.

Britt-Marie
Britt-Marie
1 year ago

Hur mycket mjöl ska det vara?

Tips!

  • Vill du framhäva chokladsmaken ännu mer i dina kladdkakecookies? Tillsätt 2 tsk espressopulver i smeten. Detta tillför ingen kaffesmak utan framhäver bara chokladsmaken.
  • Gör kladdkakekakorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?