Kladdkaka med saltlakritsfluff

Kombinationen choklad, saltlakrits och hallon är verkligen svindlande god. Jag har haft den smakkombinationen i en hel del bakverk tidigare och idag får den ta plats i en kladdkaka. Kladdig kladdkaka, fluffig saltlakritsfluff och sötsyrliga frystorkade hallon. Ni bara måste prova!

Hade jag bakat den här kladdkakan på sommaren så hade jag dekorerat med färska hallon. Frystorkade hallon blir dock minst lika snyggt och gott. Det är ett perfekt sätt att ge lite färg till ett bakverk såhär mitt i vintern.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Kladdkaka med saltlakritsfluff

Portioner: 10-12

Ingredienser

2 påsar turkisk peppar original à 150 g
4 dl vispgrädde
ev. svart pastafärg för intensivare svart färg på fluffet
150 g smör
2,25 dl strösocker
1,5 dl brunt farinsocker strö
0,5 tsk äkta vaniljpulver
3 ägg
2,25 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
1 krm salt
frystorkade hallon till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

2 påsar turkisk peppar original à 150 g
4 dl vispgrädde
ev. svart pastafärg för intensivare svart färg på fluffet
150 g smör
2,25 dl strösocker
1,5 dl brunt farinsocker strö
0,5 tsk äkta vaniljpulver
3 ägg
2,25 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
1 krm salt
frystorkade hallon till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Mortla eller krossa lakritsen till mindre bitar och lägg det i kastrullen tillsammans med vispgrädden.
  2. Smält samman lakritsen och vispgrädden på låg värme under konstant upprörning (jag växlar mellan 1:an och 2:an på en 6-gradig skala). Det är superviktigt att det inte börjar koka för då är risken stor att det inte går att vispa upp den sen.
  3. Häll över fluffsmeten i en värmetålig bunke eller skål som du kan vispa i sen och låt den stå i kylskåpet minst 4 h tills den svalnat helt och hållet.
  4. Under tiden kan du göra kladdkakan.
  5. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  6. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
  7. Blanda ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  8. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen och häll upp smeten i den.
  9. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.
  10. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet (minst 4h men helst över natten)  innan du vispar upp fluffet och toppar din kladdkaka med den och frystorkade hallon.
Steg för steg

Video
  1. Mortla eller krossa lakritsen till mindre bitar och lägg det i kastrullen tillsammans med vispgrädden.
  2. Smält samman lakritsen och vispgrädden på låg värme under konstant upprörning (jag växlar mellan 1:an och 2:an på en 6-gradig skala). Det är superviktigt att det inte börjar koka för då är risken stor att det inte går att vispa upp den sen.
  3. Häll över fluffsmeten i en värmetålig bunke eller skål som du kan vispa i sen och låt den stå i kylskåpet minst 4 h tills den svalnat helt och hållet.
  4. Under tiden kan du göra kladdkakan.
  5. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  6. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
  7. Blanda ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  8. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen och häll upp smeten i den.
  9. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.
  10. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet (minst 4h men helst över natten)  innan du vispar upp fluffet och toppar din kladdkaka med den och frystorkade hallon.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?