Key lime pie i glas

65 röster
key lime pie i glas
Key lime pie i glas – den klassiska dessertpajen med spröd kexbotten, krämig limefyllning och fluffig grädde som gräddas i glas istället för i pajform.

Idag kom jag äntligen till skott med att testa en efterrättsidé som jag velat testa länge: nämligen att grädda key lime pie i fina glas istället för pajform. Jag är så glad över att det blev så bra! Dels att glasen pallade användas i ugnen men också att resultatet blev både fint och gott!

efterrätt i glas

Jag ÄLSKAR key lime pie! Det är en väldigt tacksam och fräsch efterrätt att servera oavsett om man gör den i pajform eller i glas. Ingredienslistan är typ densamma men tillvägagångssätten lite olika.

Alla glas som går att köra i diskmaskin funkar att grädda på det här sättet i ugnen.

Receptet ger 4 portioner key lime pie som gräddas i glas.

Ingredienser:

7 st digestivekex

50 g smör

5 äggulor

1 burk sötad kondenserad mjölk à 397g

saft och skal från 3 lime

3 dl vispgrädde och skal från 1 lime att dekorera med

Steg för steg bilder på hur man gör key lime pie som gräddas i glas.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
  3. Mixa kexen till ett fint smul för hand eller i matberedare. Ha ner smöret och rör om tills alla kex är täckta i smör. Fördela kexsmulet i botten på dina glas.
  4. Ställ glasen på en plåt och förgrädda kexbotten i nedre delen av ugnen i 10 minuter. Under tiden kan du göra fyllningen.
  5. Blanda ihop äggulor, sötad kondenserad mjölk, limeskal och limesaft i en bunke för hand. Fördela smeten i glasen, antingen med hjälp av en kanna eller en knäcktratt eller liknande.
  6. Sänk värmen på ugnen till 150 grader (över- och undervärme) och grädda efterrätterna i nedre delen av ugnen i 10 minuter.
  7. Låt dina key lime pie i glas svalna helt och hållet, minst 2h i kylskåpet innan du toppar med vispad grädde och limeskal. OBS! Viktigt att du först låter glasen svalna i rumstemperatur innan du ställer dem i kylskåpet annars finns det risk för att glasen spricker.

TIPS!

  • Är du laktosintollerant? Här hittar du recept på hur man egen sötad kondenserad mjölk.
Prenumerera
Notis om
guest
4 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Samira Hassan
Samira Hassan
3 månader sedan

Yummiiii, den ser jätte gott och fräsch ut.
Jag ska prova gärna ditt recept.

Johana
Johana
3 månader sedan

Kan man ha nästan vilka glas som helst u ugnen?

Johana
Johana
Svara på  Camilla Hamid
3 månader sedan

Tack för svar, läste lite mer noggrant och såg att du faktiskt skrivit svaret redan❤️🙈
Kram

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x