Key lime pie i glas

73 röster
key lime pie i glas
Key lime pie i glas – den klassiska dessertpajen med spröd kexbotten, krämig limefyllning och fluffig grädde som gräddas i glas istället för i pajform.

Idag kom jag äntligen till skott med att testa en efterrättsidé som jag velat testa länge: nämligen att grädda key lime pie i fina glas istället för pajform. Jag är så glad över att det blev så bra! Dels att glasen pallade användas i ugnen men också att resultatet blev både fint och gott!

efterrätt i glas

Jag ÄLSKAR key lime pie! Det är en väldigt tacksam och fräsch efterrätt att servera oavsett om man gör den i pajform eller i glas. Ingredienslistan är typ densamma men tillvägagångssätten lite olika.

Alla glas som går att köra i diskmaskin funkar att grädda på det här sättet i ugnen.

Receptet ger 4 portioner key lime pie som gräddas i glas.

Ingredienser:

7 st digestivekex

50 g smör

5 äggulor

1 burk sötad kondenserad mjölk à 397g

saft och skal från 3 lime

3 dl vispgrädde och skal från 1 lime att dekorera med

Steg för steg bilder på hur man gör key lime pie som gräddas i glas.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
  3. Mixa kexen till ett fint smul för hand eller i matberedare. Ha ner smöret och rör om tills alla kex är täckta i smör. Fördela kexsmulet i botten på dina glas.
  4. Ställ glasen på en plåt och förgrädda kexbotten i nedre delen av ugnen i 10 minuter. Under tiden kan du göra fyllningen.
  5. Blanda ihop äggulor, sötad kondenserad mjölk, limeskal och limesaft i en bunke för hand. Fördela smeten i glasen, antingen med hjälp av en kanna eller en knäcktratt eller liknande.
  6. Sänk värmen på ugnen till 150 grader (över- och undervärme) och grädda efterrätterna i nedre delen av ugnen i 10 minuter.
  7. Låt dina key lime pie i glas svalna helt och hållet, minst 2h i kylskåpet innan du toppar med vispad grädde och limeskal. OBS! Viktigt att du först låter glasen svalna i rumstemperatur innan du ställer dem i kylskåpet annars finns det risk för att glasen spricker.

TIPS!

  • Är du laktosintollerant? Här hittar du recept på hur man egen sötad kondenserad mjölk.
Prenumerera
Notis om
guest
8 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Samira Hassan
Samira Hassan
10 månader sedan

Yummiiii, den ser jätte gott och fräsch ut.
Jag ska prova gärna ditt recept.

Johana
Johana
9 månader sedan

Kan man ha nästan vilka glas som helst u ugnen?

Johana
Johana
Svara på  Camilla Hamid
9 månader sedan

Tack för svar, läste lite mer noggrant och såg att du faktiskt skrivit svaret redan❤️🙈
Kram

Jivan Dios
7 månader sedan

Ska prova snart! Det ser sååå gott ut. Tack!

Bettan
Bettan
7 månader sedan

Så jäkla god! Tack 😋

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x