Key lime pie

Fotograf: Ulrika Pousette

Key lime pie är en fantastiskt fräsch dessert som består av ett sprött pajskal gjort på digestivekex, krämig limefyllning och fluffig grädde.

jag älskar alla bakverk med syrliga smaker! En klassiker som jag aldrig får nog av är key lime pie. Inte bara för att den är fantastiskt god och för att jag gör den med MYCKET smak av lime men också för att den är så himla enkel att göra.

Key lime paj är ett bakverk som sägs ha sitt ursprung i allt från Florida till Malaysia och Bahamas. Oavsett så är det ett fantastiskt påhitt som består av en sprött pajskal gjort på digestivekex, krämig limefyllning och fluffig grädde. En sötsyrlig dröm med tre olika konsistenser som gifter sig på ett fantastiskt sätt.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
key lime pie

Key lime pie

Portioner: 6-8

Ingredienser

Pajskal:
14 stycken digestivekex
100 g smör

Fyllning:
5 stora äggulor
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g
2 msk limezest (fint rivet skal från ca 3 stycken lime)
1 dl limejuice (ca 3 stycken lime men det är olika beroende på hur saftiga dina limefrukter är)

Topping:
vispgrädde och limezest att dekorera med

Tips!

  • Gör pajen glutenfri genom att använda dubbelt så många glutenfria digestivekex.

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

Pajskal:
14 stycken digestivekex
100 g smör

Fyllning:
5 stora äggulor
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g
2 msk limezest (fint rivet skal från ca 3 stycken lime)
1 dl limejuice (ca 3 stycken lime men det är olika beroende på hur saftiga dina limefrukter är)

Topping:
vispgrädde och limezest att dekorera med

TIPS!

  • Gör pajen glutenfri genom att använda dubbelt så många glutenfria digestivekex.

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en rund pajform med avtagbara kanter med diameter på 20 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare eller för hand.
  3. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulorna till en formbar massa.
  4. Tryck ut kexmassan i pajformen och förgrädda det i mitten av ugnen i 10 minuter.
  5. Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme).
  6. Vispa försiktigt samman äggulor, sötad kondenserad mjölk, limezest och limesaft för hand med en ballongvisp.
  7. Häll upp fyllningen i pajskalet och grädda den i mitten av ugnen i 10 minuter.
  8. Låt pajen svalna i  kylskåpet i minst 3 timmar innan servering.
  9. Toppa pajen med vispad grädde och limezest vid servering.
Steg för steg

key lime pie

Video

Receptet bakas i en rund pajform med avtagbara kanter med diameter på 20 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare eller för hand.
  3. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulorna till en formbar massa.
  4. Tryck ut kexmassan i pajformen och förgrädda det i mitten av ugnen i 10 minuter.
  5. Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme).
  6. Vispa försiktigt samman äggulor, sötad kondenserad mjölk, limezest och limesaft för hand med en ballongvisp.
  7. Häll upp fyllningen i pajskalet och grädda den i mitten av ugnen i 10 minuter.
  8. Låt pajen svalna i  kylskåpet i minst 3 timmar innan servering.
  9. Toppa pajen med vispad grädde och limezest vid servering.

Dela receptet

4.3 12 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
32 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jessica Henning
Jessica Henning
5 years ago

Hej
Ska ha gäster på fre o det är ons idag. Glr jag hela alltet på dagen o kan låta den stå ute tänker att marängen förstörs i kylen?
Mvh Jessica

trackback
4 years ago

[…] Tycker du om den här citronmarängpajen så kommer du älska klassikern key lime paj! […]

trackback
4 years ago

[…] t ex om man gör vaniljglass och den slutgiltiga glassen blir lite ljusbrun eller när man bakar key lime pie eller citronmarängpaj och fyllningen går åt det beiga hållet. Men vad gör det om man kan äta […]

bichonehavanies@gmail.com
4 years ago

Hej
Jag har ingen brännare hur gör man då.
Jag ÄLSKAR dina underbara recept och din personlighet 🤗💯🥰🍰🏆

Nathalie
Nathalie
3 years ago

Hejsan! Denna enkla pajen har verkligen öppnat mina ögon för bakning. Har en i familjen som är glutenallergiker, är det bara att byta ut digistivekexen mot glutenfria eller måste man ändra något annat oxå? 🙂

Bianca
Bianca
3 years ago

Hej!
Hur får du bort pajen ut pajformen utan att den gå sönder? Kram 🤗

Last edited 3 years ago by Bianca
Sofie
Sofie
3 years ago

Förstår inte riktigt hur jag ska göra marängen och ska den som topping? En oerfaren bakare

Elin
Elin
3 years ago

Så så god!! Blev väldigt uppskattat hos gästerna

Linn
Linn
3 years ago

Hur långt innan kan man göra den? Dvs Hur länge kan den stå i kylen utan att den påverkas? 🙂

Ingrid
Ingrid
3 years ago

Är sötad kondenserad mjölk samma som karamelliserad?

Lisa
Lisa
3 years ago

Hej! Vill bjuda på den här men har en laktosintolerans som jag behöver ta hänsyn till. Har du provat göra den här men med ditt recept på laktosfri kondenserad mjölk? Funkar det? ☺️

Lina
Lina
3 years ago

Älskar det här receptet! Tror du att det även skulle funka att göra den vegansk på något vis?
Mvh Lina

Vlora
Vlora
3 years ago

Hej
Jag undrar om det går att frysa in pajen?

Alma Setterlund
Alma Setterlund
2 years ago

Hej, kan man frakta pajen i 2 timmar i bilen utan att den förstörs?

Meggie
Meggie
2 years ago

Snälla säg hur man gör key lime paj den i större form 28 cm recept

Lotta
Lotta
2 years ago

Kan man ta maräng istället för grädde till key lime pajen

Olivia
Olivia
2 years ago

Hej,
Jag undrar vilken höjd du har på din pajform? Var har du köpt din som du använder i detta recept?

Alexandra
Alexandra
2 years ago

Hej!
Älskar dina recept och har använt mig av många genom åren 😀
Jag har en fråga om Key Lime pajen. Om jag skulle vilja göra denna till små portionspajer istället. Hur många skulle receptet räcka till på ett ungefär och vad för grader på ugnen ska det då vara och vad är gräddningstiden då?

Camilla Lindberg
Camilla Lindberg
2 months ago

Vad har man för bästa konsistens för att göra den laktosfri?

Tips!

  • Gör pajen glutenfri genom att använda dubbelt så många glutenfria digestivekex.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?