Hälsosam & vegansk fudge brownie på svarta bönor

Veckan har bara börjat och jag är redan helt slut haha! Under helgen så förberedde jag hela veckans recept i vanlig ordning, lite sjuka barn på det och en massa rensning av saker hemma var som bäddat för en måndag med lite energi. Då är det ganska skönt att ha dessa nyttiga och veganska brownies ståendes i kylskåpet. Perfekt måndagsfika med en ordentlig kopp kaffe!

De är sådär härligt fudgiga och har en massa härligt tuggmotstånd med en glasyr på toppen som riktigt smälter i munnen. Mina nyttiga och veganska chocolate chip cookies gjorda på blötlagda kikärtor vart riktigt omtyckta av er och detta bakverk är i samma stil. Gillade ni cookies:en så kommer ni att falla pladask för dessa godingar!

blackbeanbrownie2Receptet bakade jag i en rektangulär form med måtten 15×22 cm, vilket ger 8 generösa bitar. Om ni vill se en steg för steg-video på hur man gör dessa maffiga brownies som du kan äta till både frukost, lunch och middag, så hittar ni det på min instagram @mykitchenstories.se.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Hälsosam & vegansk fudge brownie på svarta bönor

Portioner: 8

Ingredienser

Ingredienser (fudge brownies med svarta bönor):
1 burk blötlagda svarta bönor (210 g avrunnen vikt)
0,75 dl jordnöttsmör
2 msk kakao
1,25 dl havregryn
1 nypa salt
1 dl kokossocker
1 dl kokosolja
150 g mörka veganska chokladknappar eller samma mängd grovhackad mörk choklad

Ingredienser (glasyr):
6 msk kakao
5 msk kokosolja
2 msk agavesirap
grovkornigt flingsalt till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 8st

Ingredienser

Ingredienser (fudge brownies med svarta bönor):
1 burk blötlagda svarta bönor (210 g avrunnen vikt)
0,75 dl jordnöttsmör
2 msk kakao
1,25 dl havregryn
1 nypa salt
1 dl kokossocker
1 dl kokosolja
150 g mörka veganska chokladknappar eller samma mängd grovhackad mörk choklad

Ingredienser (glasyr):
6 msk kakao
5 msk kokosolja
2 msk agavesirap
grovkornigt flingsalt till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Fudge brownies: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Sila av vattnet från de svarta bönorna och lägg dem i en matberedare tillsammans med resten av ingredienserna utom den mörka chokladen.
  3. Mixa allt till en slät smet och ha sedan i den mörka chokladen. Blanda tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
  4. Täck en form med bakplåtspapper och tryck ut browniesmeten i den.
  5. Grädda brownien i mitten av ugnen i ca 20 minuter och låt svalna helt innan du brer på glasyren.
  6. Galsyr: Blanda ihop kakao och kokosolja till en slät smet.
  7. Ha sedan i agavesirap och blanda tills den fördelat sig jämnt i glasyren.
  8. Bre på glasyren på brownien och garnera därefter med flingsalt.
  9. Kan serveras direkt, annars är det bara att förvara i kylskåpet.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Fudge brownies: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Sila av vattnet från de svarta bönorna och lägg dem i en matberedare tillsammans med resten av ingredienserna utom den mörka chokladen.
  3. Mixa allt till en slät smet och ha sedan i den mörka chokladen. Blanda tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
  4. Täck en form med bakplåtspapper och tryck ut browniesmeten i den.
  5. Grädda brownien i mitten av ugnen i ca 20 minuter och låt svalna helt innan du brer på glasyren.
  6. Galsyr: Blanda ihop kakao och kokosolja till en slät smet.
  7. Ha sedan i agavesirap och blanda tills den fördelat sig jämnt i glasyren.
  8. Bre på glasyren på brownien och garnera därefter med flingsalt.
  9. Kan serveras direkt, annars är det bara att förvara i kylskåpet.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?