Receptet bakade jag i en rektangulär form med måtten 20×27 cm.
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och udervärme) och täck din form med bakplåtspapper.
- Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Ta bort kastrullen från värmen och bryt ner den vita chokladen i smöret. Rör om tills chokladen smält helt och hållet. Ställ åt sidan.
- I en bunke vispar du ihop ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp. Blanda försiktigt ner smörchokladen och sikta ner vaniljsocker, salt och vetemjöl. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
- Häll upp smeten i formen och strö över hallonen.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter medan du gör havresmulet. Detta för att havresmulet ska hålla sig på själva kakan och inte sjunka ner i smeten.
- I en annan bunke nyper du ihop alla ingredienserna till smulet. Strö smulet över kakan och grädda blondien i mitten av ugnen i ytterligare 15 minuter (den ska vara ganska lös i mitten).
- Låt kakan svalna och stelna helt och hållet i kylskåpet innan du serverar den.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Hej går dessa att göra glutenfria ?
Hej, undrar bara om man måste använda vit choklad 🍫
Jag har försökt göra dessa flera gånger, men oavsett hur mycket längre jag låter de vara kvar i ugnen så är den ändå i princip smet när jag tar ut den. Jag förstår att den ska vara lite kladdig, men den är fortfarande i exakt samma form som innan jag gräddade den, även om den får stå i kylskåpet i någon timme. Ovansidan av kakan blir fint gräddad, vad är det jag gör som är fel? Använder jag fel slags form eller är det något fel med min spis?
Jag undrar också hur dessa kan göras glutenfria 😍