
Ingen minns en fegis och det är därför jag kastar mig ut i nya smakkombinationer hela tiden. Oftast är det faktiskt så att gott plus gott blir jättegott och det blev det verkligen den här gången. Klassisk hallongrotta toppad med mums mums-fyllning, täckt i ruby-choklad. Ett bakverk som jag skulle vilja kalla för hallongrottstopp. Magiskt god!

Receptet ger ca 24 hallongrottstoppar.
Hallongrottor:
4,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g rumsvarmt, mjukt smör
1 dl hallonsylt
Skumtoppsfyllning:
3 äggvitor
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker eller 0,5 tsk vaniljpulver
0,5 tsk agar agar pulver
2 msk ljummet vatten
Dekoration:
230 g rubychoklad
2 tsk neutral olja
frystorkade hallon att dekorera med.

Gör såhär:
- Börja med att göra hallongrottorna. Sätt ugnen på 175 grader (över och undervärme). Täck en plåt med bakplåtspapper.
- Lägg alla torra ingredienser i en bunke och blanda ihop.
- Tärna smöret och ha i det i bunken. Arbeta ihop bara precis till det blir en deg. Det är viktigt att smöret verkligen är mjukt och rumstempererat, annars kommer degen att bli smulig.
- Dela degen i 24 lika stora delar och rulla dem till jämna bollar.
- Lägg varje boll på plåten, med ordentligt med mellanrum. Kakorna smälter ut i ugnen och behöver därför generöst med plats mellan varandra.
- Gör en grop i mitten på varje boll. Fyll varje grop med sylt och grädda hallongrottorna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
- Låt hallongrottorna svalna på plåten innan du toppar med mums mums-fyllning.
- Mums mums fyllningen gör du genom att vispa äggvitorna till fasta toppar med elvisp i en bunke av glas eller metall.
- Tillsätt strösockret och vaniljpulver, lite i taget under konstant vispning med elvisp tills du får en fluffig och blank smet.
- Lägg agar agar pulver och vatten i en liten skål. Rör om och värm upp på högsta effekt i 25 sekunder i micro. Rör om och låt svalna (men inte stelna!).
- Häll ner agar agar-smeten i marängsmeten samtidigt som du vispar med elvisp hela tiden så att det inte bildas klumpar.
- Sleva över mums mums-fyllningen i en spritspåse med rund tyll och spritsa ut på dina hallongrottor. Ställ sedan kakorna på en plåt eller bricka med bakplåtspapper som får plats i frysen. Låt stå i frysen medan du förbereder chokladtoppingen.
- Grovhacka rubychokladen och lägg i en kopp. Smält försiktigt i microvågsugn, 30 sekunder åt gången och rör om mellan varje gång. Rör ner oljan och låt svalna.
- Droppa varje hallongrottsskumtopp i choklad, låt överflödig choklad rinna av innan du ställer tillbaka kakan på plåten och dekorerar med frystorkade hallon.