Den allra första högskoleutbildningen som jag gick var civilingenjör och jag har alltid haft ett stort intresse för matematik och naturvetenskapliga ämnen. Men att jobba med det varje dag tills jag går i pension? Nej, tack! Efter två år bytte jag till lärare men kan inte låta bli att nörda mig lite extra en dag som denna. Idag är det nämligen pi-dagen som med engelskt uttal blir pie-day. Ja, eftersom att det är den 14 mars…3.14… Sjukt långsökt men ändå tillräckligt nördigt för att tilltala mig. Pie-day blir på svenska paj-dagen så ett recept på en mumsig paj är ju helt enkelt ett måste.
Och den här pajen gör det lite lättare att hålla ut tills dess att vintern lämnar oss. En fräsch hallonfudgepaj! Frasigt pajskal fyllt med syrlig hallonfudge som görs på bara fyra ingredienser. Den är väldigt enkel att göra men ger sken av att vara lite avancerad. Något att impa på gesterna med helt enkelt.