Grova nattjästa frallor med god smak och tuggmotstånd från valnötter och tranbär.
Ett av min mans favoritbröd är grova frallor med valnötter och tranbär. Jag håller med honom, det är ett väldigt gott bröd och de senaste veckorna har jag försökt efterlikna det vi köpt på caféer. Nu är jag äntligen i hamn och resultatet blev ett fantastiskt gott bröd med mycket smak och tuggmotstånd från valnötter och tranbär. Dessutom är det nattjästa frallor som alltså inte behöver knådas och som kan jäsa i lugn och ro i kylskåpet över natten. Ni bara måste prova!
Går det att frysa in dom här?
Det går bra!
Det gpr mycket bra
Ska det vara torkade eller frysta tranbär?:)
Torkade
Funkar det att jäsa som vanligt och baka direkt?
Hej Camilla! Vill väldigt gärna prova dessa <3 Hur funkar det att göra dubbel sats? Är det färsk jäst som gäller?
Hejhej! Det funkar utmärkt att göra dubbel sats. Se bara till att ha en extra stor bunke för degen jäser rejält i kylskåpet. Färsk jäst funkar bäst
Kram!
Går de att göra glutenfritt? Hur mycket mjöl isåfall?
Min deg jäste inte alls i kylskåpet!? Tråkigt, de blev lite kompakta men ändå goda.
Hej Martina! Vad tråkigt att det blev så!
Lite olika faktorer kan vara att man haft det för kallt i kylen, då blir nämligen jästsvamparna inaktiva och då jäser som sagt inte degen ordentligt. En optimal temperatur för kalljäsning är mellan 5-8 grader celsius. Det kan också ha varit för kort jästid. Detta beror också på om man haft lite för kallt vatten när man blandat ut jästen, jättekallt vatten kan sakta ner jäsprocessen ännu mer.
Hoppas att det går bättre nästa gång, och vad kul att dem blev goda ändå! Lycka till
Vi har 5 grader.
Vilken temperatur ska vattnet ha? Innan ovan text skrevs användes 37-gradigt vatten, andra gången kallt vatten, fick samma utgång som första gången, dvs ingen jäsning. Andra satsen glömde jag dessutom bort i två dygn men inget hade häng på jäsningspunkten då heller. Så jag förstår inte riktigt vad jag gör för fel. :/
Tack för att du svarar, kul!
Mvh
Martina