Fudge brownie med maräng & kolasås

En härligt seg och chokladig brownie, toppad med len maräng och salt kolasås.

Receptet innehåller reklam för min webbshop.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Fudge brownie med maräng & kolasås

Ingredienser

Brownie:
250 g smör
125 g mörk choklad, 55% kakaohalt
3,5 dl strösocker
0,5 dl farinsocker
4 ägg
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk espressopulver
1,5 dl vetemjöl
2 dl kakao
0,5 tsk salt

Maräng:
3 äggvitor
1,5 dl strösocker

Salt kolasås: 
Klicka här för recept

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Brownie:
250 g smör
125 g mörk choklad, 55% kakaohalt
3,5 dl strösocker
0,5 dl farinsocker
4 ägg
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk espressopulver
1,5 dl vetemjöl
2 dl kakao
0,5 tsk salt

Maräng:
3 äggvitor
1,5 dl strösocker

Salt kolasås: 
Klicka här för recept

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i min lilla bakform, 20×30 cm.

1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Täck din form med bakplåtspapper.
2. Grovhacka den mörka chokladen. Smält ihop choklad och smör på låg temperatur i en kastrull under omrörning. Låt svalna.
3. Vispa ihop ägg, farin-, och strösocker riktigt vitt och pösigt med hjälp av en elvisp i en bunke. Häll ner det svalnade chokladsmöret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott.
4. Sikta ner dem torra ingredienserna. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
5. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ungefär 20-25 minuter. Brownien ska ha en lös och vobblig mitten.
6. Låt brownien stå i kylskåpet i minst 4h, men helst över natten.
7. Därefter toppar du brownien med en varmvispad maräng gjord på äggvitor och strösocker.
8. Bränn av marängen och toppa med kolasås som du gör genom att följa detta recept. Hoppas att det ska smaka!

Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakas i min lilla bakform, 20×30 cm.

1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Täck din form med bakplåtspapper.
2. Grovhacka den mörka chokladen. Smält ihop choklad och smör på låg temperatur i en kastrull under omrörning. Låt svalna.
3. Vispa ihop ägg, farin-, och strösocker riktigt vitt och pösigt med hjälp av en elvisp i en bunke. Häll ner det svalnade chokladsmöret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott.
4. Sikta ner dem torra ingredienserna. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
5. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ungefär 20-25 minuter. Brownien ska ha en lös och vobblig mitten.
6. Låt brownien stå i kylskåpet i minst 4h, men helst över natten.
7. Därefter toppar du brownien med en varmvispad maräng gjord på äggvitor och strösocker.
8. Bränn av marängen och toppa med kolasås som du gör genom att följa detta recept. Hoppas att det ska smaka!

Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?