En härligt seg och chokladig brownie, toppad med len maräng och salt kolasås.
Receptet innehåller reklam för min webbshop.
En härligt seg och chokladig brownie, toppad med len maräng och salt kolasås.
Receptet innehåller reklam för min webbshop.
Följ mig på mina kanaler:
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
Beställ min senaste bok:
Ingredienser
Brownie:
250 g smör
125 g mörk choklad, 55% kakaohalt
3,5 dl strösocker
0,5 dl farinsocker
4 ägg
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk espressopulver
1,5 dl vetemjöl
2 dl kakao
0,5 tsk salt
Maräng:
3 äggvitor
1,5 dl strösocker
Salt kolasås:
Klicka här för recept
Tips!
Receptet bakas i min lilla bakform, 20×30 cm.
1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Täck din form med bakplåtspapper.
2. Grovhacka den mörka chokladen. Smält ihop choklad och smör på låg temperatur i en kastrull under omrörning. Låt svalna.
3. Vispa ihop ägg, farin-, och strösocker riktigt vitt och pösigt med hjälp av en elvisp i en bunke. Häll ner det svalnade chokladsmöret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott.
4. Sikta ner dem torra ingredienserna. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
5. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ungefär 20-25 minuter. Brownien ska ha en lös och vobblig mitten.
6. Låt brownien stå i kylskåpet i minst 4h, men helst över natten.
7. Därefter toppar du brownien med en varmvispad maräng gjord på äggvitor och strösocker.
8. Bränn av marängen och toppa med kolasås som du gör genom att följa detta recept. Hoppas att det ska smaka!
Ingredienser
Brownie:
250 g smör
125 g mörk choklad, 55% kakaohalt
3,5 dl strösocker
0,5 dl farinsocker
4 ägg
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk espressopulver
1,5 dl vetemjöl
2 dl kakao
0,5 tsk salt
Maräng:
3 äggvitor
1,5 dl strösocker
Salt kolasås:
Klicka här för recept
TIPS!
Receptet bakas i min lilla bakform, 20×30 cm.
1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Täck din form med bakplåtspapper.
2. Grovhacka den mörka chokladen. Smält ihop choklad och smör på låg temperatur i en kastrull under omrörning. Låt svalna.
3. Vispa ihop ägg, farin-, och strösocker riktigt vitt och pösigt med hjälp av en elvisp i en bunke. Häll ner det svalnade chokladsmöret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott.
4. Sikta ner dem torra ingredienserna. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
5. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ungefär 20-25 minuter. Brownien ska ha en lös och vobblig mitten.
6. Låt brownien stå i kylskåpet i minst 4h, men helst över natten.
7. Därefter toppar du brownien med en varmvispad maräng gjord på äggvitor och strösocker.
8. Bränn av marängen och toppa med kolasås som du gör genom att följa detta recept. Hoppas att det ska smaka!
Receptet bakas i min lilla bakform, 20×30 cm.
1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Täck din form med bakplåtspapper.
2. Grovhacka den mörka chokladen. Smält ihop choklad och smör på låg temperatur i en kastrull under omrörning. Låt svalna.
3. Vispa ihop ägg, farin-, och strösocker riktigt vitt och pösigt med hjälp av en elvisp i en bunke. Häll ner det svalnade chokladsmöret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott.
4. Sikta ner dem torra ingredienserna. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
5. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ungefär 20-25 minuter. Brownien ska ha en lös och vobblig mitten.
6. Låt brownien stå i kylskåpet i minst 4h, men helst över natten.
7. Därefter toppar du brownien med en varmvispad maräng gjord på äggvitor och strösocker.
8. Bränn av marängen och toppa med kolasås som du gör genom att följa detta recept. Hoppas att det ska smaka!
Följ mig på mina kanaler:
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
Favoritkategorier:
Mina produkter:
Dispenser för bakning
699 SEK