Härligt frasig, friterad pizzadeg som rullar i strösocker och doppas i nutella.
Härligt frasig, friterad pizzadeg som rullar i strösocker och doppas i nutella.Häromdagen beställde jag mat från restaurangen Meno Male som har en galen efterrätt på sin meny: friterad pizzadeg! Jag skojar inte när jag säger att jag blev som besatt när jag åt den och inte kunde sluta äta. Det kan vara bland det godaste jag ätit i livet. Jag visade när jag beställt detta på min instagram och ni var så många som ville att jag skulle ta fram ett recept på friterad pizzadeg. Er önskan är min lag, so here we go!
Receptet jag utgick ifrån var mitt klassiska recept på pizzadeg men istället för olivolja så använde jag neutral olja för att inte smaken av olivolja skulle ta över. Annars är det inga konstigheter annat än att knåda ihop, jäsa och fritera. Den här genialiska idén är lite som kombinationen av churros och donuts fast med ett segare inkråm. Supergott när sött möter salt.
Författare: Camilla Hamid
Hur gör jag den glutenfri på bästa sätt?💕
Hejhej, har tyvärr inte hunnit testa göra dem glutenfria själv ännu <3
Mmmm…. sååå gottt
Hejdå vad gott
vad är skillnaden på det här och “riktiga” churros?
Hej!
Om man friterar i fritös, vad bör graderna vara då? Har nyligen köpt mitt livs första fritös. 😅
Hejhej! Jag har inte provat så vågar inte ge en exakt siffra men som jag förstått ska man kunna köra samma temperatur som när man friterar i olja ❤️