Fluffig chokladkaka

Tänk er ett fluffigt chokladmoln. Precis så är den här glutenfria chokladkakan i konsistensen. Det finns inte en enda millimeter på den här kakan som är torr. Rena drömmen, ellerhur? Men den här tårtan är på riktigt. Baka den och du kommer inte att ångra dig!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Fluffig chokladkaka

Portioner: 10-12

Ingredienser

500 g mörk choklad
250 g smör
8 stora äggvitor
4 st stora ägg
8 stora äggulor
3,5 dl strösocker

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

500 g mörk choklad
250 g smör
8 stora äggvitor
4 st stora ägg
8 stora äggulor
3,5 dl strösocker

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Grovhacka chokladen och lägg den i en värmetålig skål.
  3. Smält chokladen i microvågsugn eller över ett vattenbad.
  4. Tillsätt smöret och rör om till du får en jämn och blank smet.
  5. Vispa äggvitorna till ett fast skum i en annan bunke.
  6. Tillsätt 2 dl strösocker till äggvitan, lite i taget samtidigt som du fortsätter att vispa under hela tiden.
  7. I en tredje bunke vispar du samman ägg, äggulor och 1,5 dl strösocker.
  8. Vänd ner chokladsmeten i bunken med äggulor.
  9. Tillsätt äggvitevispet och vänd försiktigt ihop alltsammans till en jämn smet.
  10. Täck en form med bakplåtspapper (23 cm i diameter) och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 35 minuter.
  11. Kan serveras direkt och är supergod när den är varm tillsammans med en kula glass!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Grovhacka chokladen och lägg den i en värmetålig skål.
  3. Smält chokladen i microvågsugn eller över ett vattenbad.
  4. Tillsätt smöret och rör om till du får en jämn och blank smet.
  5. Vispa äggvitorna till ett fast skum i en annan bunke.
  6. Tillsätt 2 dl strösocker till äggvitan, lite i taget samtidigt som du fortsätter att vispa under hela tiden.
  7. I en tredje bunke vispar du samman ägg, äggulor och 1,5 dl strösocker.
  8. Vänd ner chokladsmeten i bunken med äggulor.
  9. Tillsätt äggvitevispet och vänd försiktigt ihop alltsammans till en jämn smet.
  10. Täck en form med bakplåtspapper (23 cm i diameter) och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 35 minuter.
  11. Kan serveras direkt och är supergod när den är varm tillsammans med en kula glass!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Johanna
Johanna
4 years ago

Nej torr var den inte för efter 55 minuter var 50% av kakan rinnig. Men kanterna var goda!

Princess
Princess
2 years ago

Hej!
ska det vara totalt 12 ägg?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?