Flädermousse

Fotograf: Ulrika Pousette

Lätt, luftig och fräsch flädermousse i glas som bara smälter i munnen.

Fläder är en fantastisk smaksättare som i sig själv egentligen inte smakar så mycket men som ger en blommig ton till bakverk. En efterrätt som jag älskar att göra på sommaren när fläder är i säsong, är den här flädermoussen som blir ett perfekt, lättsamt avslut på en tyngre middag. Dessutom är den väldigt enkel att göra och perfekt att förbereda flera dagar innan.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
flädermousse

Flädermousse

Portioner: 6

Ingredienser

2 äggulor
1 dl strösocker
1,5 dl koncentrerad flädersaft
0,5 tsk agar agar pulver
3 dl vispgrädde
skal från 1 citron
rivet skal från 1 citron, färska hallon och fläderblommor att garnera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6st

Ingredienser

2 äggulor
1 dl strösocker
1,5 dl koncentrerad flädersaft
0,5 tsk agar agar pulver
3 dl vispgrädde
skal från 1 citron
rivet skal från 1 citron, färska hallon och fläderblommor att garnera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet ger 6 små portioner flädermousse.

  1. Vispa äggulor och strösocker pösigt med elvisp.
  2. Ha ner koncentrerad flädersaft och agar agar pulver i en kastrull. Låt koka i 4 minuter innan du häller upp blandningen i en skål och låter svalna i rumstemperatur.
  3. Vispa grädden till mjuka toppar med hjälp av en elvisp. Det är viktigt att du inte vispar grädden för hårt och lämnar marginal för att kunna röra ner resten av ingredienserna till moussen utan att den blir grynig.
  4. Tillsätt äggulesmeten, rivet citronskal och den avsvalnade fläderblandningen till den vispade grädden. Vänd försiktigt ihop till en jämn och fluffig mousse med hjälp av en slickepott.
  5. Fördela flädermoussen i portionsglas med hjälp av en sked eller spritspåse. Låt stå i kylskåpet för att stelna i minst 1h.
  6. Garnera moussen med hallon, rivet citronskal och fläderblommor precis innan servering.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet ger 6 små portioner flädermousse.

  1. Vispa äggulor och strösocker pösigt med elvisp.
  2. Ha ner koncentrerad flädersaft och agar agar pulver i en kastrull. Låt koka i 4 minuter innan du häller upp blandningen i en skål och låter svalna i rumstemperatur.
  3. Vispa grädden till mjuka toppar med hjälp av en elvisp. Det är viktigt att du inte vispar grädden för hårt och lämnar marginal för att kunna röra ner resten av ingredienserna till moussen utan att den blir grynig.
  4. Tillsätt äggulesmeten, rivet citronskal och den avsvalnade fläderblandningen till den vispade grädden. Vänd försiktigt ihop till en jämn och fluffig mousse med hjälp av en slickepott.
  5. Fördela flädermoussen i portionsglas med hjälp av en sked eller spritspåse. Låt stå i kylskåpet för att stelna i minst 1h.
  6. Garnera moussen med hallon, rivet citronskal och fläderblommor precis innan servering.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
9 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Paulina
Paulina
2 years ago

Går det att byta ut agar mot nått annat? Har inte agar hemma men skulle vilja prova detta.

Thorbjörn Andersson
Thorbjörn Andersson
2 years ago

Vad sjuttsicjen är agar agar pulver

Marie Wolf
Marie Wolf
1 year ago

Skulle denna moussen funka i en tårta? 🤔

Linnea
Linnea
3 months ago

Hej, hur länge håller sig moussen i frysen? Tänkte göra den till en bröllopstårta men vill förbereda så långt i förväg som möjligt 🙂

Linn
Linn
2 months ago

Hej, kan man frysa denna mousse och hur länge klarar den sig i så fall i frysen?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?