Receptet ger 6 små portioner flädermousse.
- Vispa äggulor och strösocker pösigt med elvisp.
- Ha ner koncentrerad flädersaft och agar agar pulver i en kastrull. Låt koka i 4 minuter innan du häller upp blandningen i en skål och låter svalna i rumstemperatur.
- Vispa grädden till mjuka toppar med hjälp av en elvisp. Det är viktigt att du inte vispar grädden för hårt och lämnar marginal för att kunna röra ner resten av ingredienserna till moussen utan att den blir grynig.
- Tillsätt äggulesmeten, rivet citronskal och den avsvalnade fläderblandningen till den vispade grädden. Vänd försiktigt ihop till en jämn och fluffig mousse med hjälp av en slickepott.
- Fördela flädermoussen i portionsglas med hjälp av en sked eller spritspåse. Låt stå i kylskåpet för att stelna i minst 1h.
- Garnera moussen med hallon, rivet citronskal och fläderblommor precis innan servering.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Går det att byta ut agar mot nått annat? Har inte agar hemma men skulle vilja prova detta.
Hejhej, det går bra att byta ut! Läs på förpackningen för bästa resultat. Du kan även kika här: https://mykitchenstories.se/vad-ar-agar-agar-pulver/ Lycka till! 🥰
Vad sjuttsicjen är agar agar pulver
Hejhej! Här kan du läsa mer, samt längst ner i inlägget står det hur du kan byta ut till annat. Lycka till! https://mykitchenstories.se/vad-ar-agar-agar-pulver/
Skulle denna moussen funka i en tårta? 🤔
Absolut 😍
Hej, hur länge håller sig moussen i frysen? Tänkte göra den till en bröllopstårta men vill förbereda så långt i förväg som möjligt 🙂
Hejhej! Förvarar man moussen rätt kan den hålla i upp till 2 månader i frysen! Förvara den tätt i en lufttät burk och låt den tina långsamt i kylen. Stort lycka till! 🫶🏼
Hej, kan man frysa denna mousse och hur länge klarar den sig i så fall i frysen?