Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm och ger en pepparkakscheesecake med mangokompott à la Filip Dikmen på 6-8 bitar
- Pepparkaksbotten: Fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
- Smält smöret på medelvärme i en kastrull.
- Mixa pepparkakorna till ett fint smul med hjälp av en matberedare. Tillsätt det smälta smöret och rör ihop till en formbar massa.
- Tryck ut kexmassan i botten på springformen och låt formen stå i kylskåpet under tiden som du gör fyllningen.
- Fyllning: Vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt med hjälp av en elvisp i en bunke. Sikta ner kanel, vaniljsocker och florsocker och vänd försiktigt ihop altsammans till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
- Stjälp upp fyllningen i formen och bre ut i ett jämnt lager. Ställ cheesecaken i kylskåpet i minst 4h för att stelna.
- Mangokompott: Blanda ihop agar agar och vatten i en liten skål. Häll upp det i en kastrull tillsammans med resten av ingredienserna till kompotten förutom färsk mango. Låt koka upp under konstant omrörning i 3-4 minuter eller tills sockerkristallerna smält.
- Ta bort kastrullen från värmen och ha ner färsk, tärnad mango i såsen.
- Häll upp kompotten i en skål och låt kallna i kylskåpet.
- När alla delar svalnat och stelnat är det bara att servera cheesecaken direkt! Antingen med kompotten direkt på cheesecaken eller som ett tillbehör bredvid.
Hej! Ser att inlägget undan med brookies är lösenordsskyddat. Vill minnas att du haft sådana tidigare. Skulle du vilja förklara hur dessa fungerar, skall man prenumerera någonstans för att få tillgång till dem eller hur fungerar det?
Det kommer upp i början av nästa vecka, receptet är inte färdigskrivet än 🙂
Denna måste jag prova. Låter faktiskt gott fastän det är lite otippade smakkombon. Men en fråga. Mangopuren? Vad använder du för någon och vart finns det att köpa.
Vad kul att du vill prova! Mangopurén finns i barnmatshyllan 🙂