Enkla fudge brownies

Fotograf: Foto: Ulrika Pousette

Fudgy brownies med massor av chokladsmak.

Finns det något godare än härligt sega och krämiga fudge brownies? När jag berättade för er på min instagram @camillahamid att jag skulle återuppta Youtube igen så var det många som efterfrågade basic recept till kanalen och då blev det dessa godingar som jag började med.

Det här är verkligen det ultimata receptet på fudge brownies. Har du tidigare blivit besviken när du bakat brownies så bara måste du testa det här receptet innan du helt och hållet ratar fudge brownies.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

sega brownies

Enkla fudge brownies

Portioner: 12

Ingredienser

250 g smör
250 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
4 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
2 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
3 dl vetemjöl
2 tsk espressopulver

Tips!

  • Gör browniesarna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 4-5 dl glutenfri mjölmix.
  • Vill du baka brownies utan ägg och mjölk så hittar du det bästa receptet på det HÄR.

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

250 g smör
250 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
4 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
2 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
3 dl vetemjöl
2 tsk espressopulver

TIPS!

  • Gör browniesarna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 4-5 dl glutenfri mjölmix.
  • Vill du baka brownies utan ägg och mjölk så hittar du det bästa receptet på det HÄR.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din form med bakplåtspapper.
  2. Grovhacka den mörka chokladen. Smält ihop den på medelvärme med smöret i en kastrull. Rör om då och då.
  3. Vispa ihop ägg och strösocker pösigt med hjälp av en elvisp i en bunke. Häll ner chokladsmöret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  4. Sikta ner kakao, vaniljsocker, salt, vetemjöl och espressopulver. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter eller tills brownies är fast i kanterna med vobblig i mitten.
  6. Låt brownien stå i kylskåpet i minst 4h innan servering.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din form med bakplåtspapper.
  2. Grovhacka den mörka chokladen. Smält ihop den på medelvärme med smöret i en kastrull. Rör om då och då.
  3. Vispa ihop ägg och strösocker pösigt med hjälp av en elvisp i en bunke. Häll ner chokladsmöret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  4. Sikta ner kakao, vaniljsocker, salt, vetemjöl och espressopulver. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter eller tills brownies är fast i kanterna med vobblig i mitten.
  6. Låt brownien stå i kylskåpet i minst 4h innan servering.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

4.7 6 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
25 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maral
Maral
3 years ago

Hur länge håller dessa i kylen, och kan man frysa dem? ☺️

sudi
sudi
3 years ago

Hej
ÅÅÅÅ det ser jätte smaskigt ut.
kan man smaksätta den med irish cream.
Är det ägget som man ska minska eller smör eller ckoklad.

Salsabil
3 years ago

Är det ok om man inte använder mjölk choklad.

Amina
Amina
3 years ago

Kan man vispa äggen och strösockret med en elvisp eller måste det vara en ballong visp?

Ivan
Ivan
3 years ago

Hur vet man när den är klar i ugnen?

Alia
Alia
3 years ago

Behöver man ha i mörkchoklad?

Astrid
Astrid
3 years ago

Älskar dina recept! 😍
Tyvärr blev mina brownies torra trots att jag tagit ut dem efter 30 minuter.
Kan du göra en chocolate chip brownie recept på riktigt sega brownies? 🙏🏽

Damdam
Damdam
2 years ago

behöver man ha mörk choklad, kan man inte ha vanlig choklad

Arya Murad
Arya Murad
1 year ago

Ska man ha dom direkt i kylen?

Tiiiiilda
Tiiiiilda
1 year ago

Går det att göra utan espressopulver?

Mmm
Mmm
1 year ago

Men alltså dessa blev äckligt perfekta? 10/10!!

Barbara
Barbara
1 year ago

Vilken storlek ska formen vara?

Gott
Gott
11 months ago

Det var jätte gott men ganska torrt dock, kanske för att jag använde mjölkchoklad men blir den dåligare om man har den i kylen för typ 13h?

Elin Berglund
Elin Berglund
10 months ago

Hur stor form ska det vara? Kan vara jag som är blind o inte ser det i receptet 🙈

Noomi
Noomi
10 months ago

Hur stor ska formen vara?

Maria W Numan
Maria W Numan
10 months ago

Hur stor ugnsform för detta recept ?

Jonna
Jonna
7 months ago

Hej!
Det fungerar inte att trycka på HÄR om man vill baka äggfritt.

Tips!

  • Gör browniesarna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 4-5 dl glutenfri mjölmix.
  • Vill du baka brownies utan ägg och mjölk så hittar du det bästa receptet på det HÄR.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?