
Ok, så jag har dragit mig lite för att publicera det här receptet för att jag alltid får så himla mycket komplimanger för att jag inte får sprickor i mina hallongrottor och för att det i dessa dumlegrottor är MASSOR med sprickor. Visst är det fånigt att jag känner så? När de blev så himla goda.
Dessutom provbakade jag dessa flera gånger enbart för att bli av med sprickorna trots att smaken satt helt perfekt haha. Så typiskt mig och så ONÖDIGT.
Så här har ni dem: mina spruckna dumlegrottor med flingsalt. Underbart goda och enkla att göra. Ni bara måste prova!
Receptet ger ca 30 stycken dumlegrottor.
Ingredienser:
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g rumsvarmt, mjukt smör
15 dumlekolor
flingsalt att garnera med
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader (över och undervärme). Täck en plåt med bakplåtspapper.
- Lägg alla torra ingredienser i en bunke och blanda ihop.
- Tärna smöret och ha i det i bunken. Arbeta ihop bara precis till det blir en deg. Det är viktigt att smöret verkligen är mjukt och rumstempererat, annars kommer degen att bli smulig.
- Dela degen i 30 lika stora delar och rulla dem till jämna bollar.
- Lägg varje boll på plåten, med ordentligt med mellanrum. Kakorna smälter ut i ugnen och behöver därför generöst med plats mellan varandra.
- Skär dumlekolorna på mitten längs med kortsidan och tryck ner varje halva i mitten på kakbollarna med snittytan uppåt.
- Grädda dumlegrottorna i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Garnera med flingsalt så fort de kommit ut ur ugnen och låt kakorna svalna helt och hållet på plåten innan du serverar dem eller förvarar dem i lufttät burk.
TIPS
- Mitt klassiska recept på hallongrottor hittar du HÄR!
Kan jag ta karamelliserad mjölk istället för dumle? Om ja hur mkt ✌🏻
Jaa det funkar! En burk borde räcka för att fylla alla kakor 😀
Så fina! 😋
Tusen tack <3
Är det goda utan fyllning? Alltså bara som småkakor med lite flingsalt uppepå?
JA! 😀
Kan jag byta ut dumle till någon annan godis ? Som japp eller daim ?
Hade du inte skrivit det där om sprickor hade jag aldrig tänkt på det!! 🤣 tycker dom ser fantastiskt goda ut ☺️
Fina du, tack <3
Ser verkligen jättegoda ut!
Bakar dom just i denna stund men mina blev platta! Tänkt dig typ kakorna på Subway. Vad gjorde jag för fel? 😮
Hur länge håller dom i kylskåp?
Upp till en vecka i lufttät burk 🙂
Bakade dessa en vecka innan dotterns kalas, de tog slut efter 2 dagar, bakade igen och de tog slut igen innan kalaset så nu har jag bakat de en tredje gång. Mycket bra betyg!
Hahaha underbart! Vad glad jag blir 😀
Bakade dessa igår men dumlen blev alldeles hård 🙁
Kan det vara att jag har varmluftsugn? Hade dom inne i ca 15 min. Ska jag ta ut dom innan själva dumlen börjar bubbla??
Så goda flingsaltet ger verkligen det lilla extra!
Åh ser super goda ut. Vill gärna testa dem i helgen. Men funkar det att byta ut till glutenfritt mjöl? Kan man isåfall ta lika mycket av det glutenfria som det står i receptet?
Hur ska de kännas när de är klara i ugnen?
Hej undrar går dom att frysa?
Hej hej! Det går bra ☺️
Dessa är ett måste att ha på fika bordet
Så de blir att baka idag !
Supergoda!!! Havssaltet på toppen tillsammans med den söta dumlekolan gifte sig verkligen. De här lär jag baka igen 😋
Vad glad jag blir att du gillade dem 😍
Kakorna flyter ut och blir helt platta…varför?!
Hejhej! Var din deg lite kladdig? Låter som att du haft lite för lite vetemjöl i 🥰