Hallongrottor

90 röster
hallongrottor
Riktigt goda och mjukspröda hallongrottor som bara smälter i munnen. I det här receptet får du veta allt om hur man gör dem helt perfekta.

De flesta bakverk som syns här på min blogg är tokiga hybrider där jag slår samman klassiska bakverk till en dubbelt så god smakupplevelse. Men även den kreativa knäppisen som jag går back to basics då och då. En av mina favoriter bland klassiska bakverk är hallongrottor och idag bjuder jag på mitt bästa recept, steg för steg bilder och lite tips och trix för att ni ska lyckas med era hallongrottor varje gång.

syltgrottor

Jag älskar när hallongrottor är lite mjukspröda, alltså inte helt genomsmuliga. Tricket för att få till den konsistensen är att ta ut kakorna medan de fortfarande är lite mjuka och låta dem gräddas på eftervärme av den varma plåten.

Receptet ger 16 stora eller 24 små hallongrottor. Jag föredrar att göra mina hallongrottor utan formar men vill du använda formar går det såklart lika bra.

I videon ovan visar jag steg för steg hur man bakar hallongrottor och ger tips och trix på vägen om hur du lyckas.

Ingredienser:

4,5 dl vetemjöl

1 dl strösocker

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

200 g rumsvarmt, mjukt smör

1 dl hallonsylt

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över och undervärme). Täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Lägg alla torra ingredienser i en bunke och blanda ihop.
  3. Tärna smöret och ha i det i bunken. Arbeta ihop bara precis till det blir en deg. Det är viktigt att smöret verkligen är mjukt och rumstempererat, annars kommer degen att bli smulig.
  4. Dela degen i 16 lika stora delar och rulla dem till jämna bollar.
  5. Lägg varje boll på plåten, med ordentligt med mellanrum. Kakorna smälter ut i ugnen och behöver därför generöst med plats mellan varandra.
  6. Gör en grop i mitten på varje boll. Fyll varje grop med sylt och grädda hallongrottorna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
  7. Låt hallongrottorna svalna på plåten innan du serverar eller förvarar i en lufttät burk.

TIPS

  • Gör dina hallongrottor glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 4 dl glutenfri mjölmix och 1 dl majsstärkelse.
  • Hallongrottorna gör du enkelt veganska/mjölkfria genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.
Prenumerera
Notis om
guest
33 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Cheree Karlsson
Cheree Karlsson
1 år sedan

Dottern blev sugen på att baka dina hallongrottor. Nu står de på plåten och svalnar. Om doften är något att gå på så kommer de smaka riktigt gott.

Fatema
Fatema
1 år sedan

Kan man göra hallongrottor utan smör

trackback
1 år sedan

[…] Mitt klassiska recept på hallongrottor hittar du HÄR! […]

Catharina
Catharina
1 år sedan

Hej Camilla kan man frysa in hallongrottor eller blinde förstörda då?

Tanja Kanat
Tanja Kanat
1 år sedan

Hej! Kan man frysa in dessa 😀

Fatema raad
Fatema raad
1 år sedan

Tack för att du har svarat men kan du visa hur man gör baklava, det arabiska sättet
men om du ska göra det på din youtube kanal så vill jag inte att du ska nämna mitt namn
är du snäll!

Fatema
Fatema
1 år sedan

Då väntar jag på videon😍😍

Fatema
Fatema
1 år sedan

Asså det är fusk
jag gjorde exakt som du gjorde men min helt förstörd
den är inte god och den spricker väldig mycket
😭 😭 😭

Fatema
Fatema
1 år sedan

Okej jag ändrar mig den är väldigt gott
och det är inte fusk
förlåt
🥰 😘 😘

Fatema
Fatema
10 månader sedan

Du sa att du ska göra baklava på det arabiska sättet
😢😭

Fatima
Fatima
10 månader sedan

Hej, jag älskar din kanal. Jag är så sugen på att göra mina HALLONGROTTOR

Last edited 10 månader sedan by Fatima
Fatima
Fatima
10 månader sedan

Jag har inte tillräckligt med smör jag har nästan 100 g smör kommer jag kunna baka mina hallongrottor en då ?

hanan
7 månader sedan

Mina blev jättebra älskar dej Camilla Hamid❤️. & jag vill ha gärna recept från dej❤️❤️❤️

Ronja
Ronja
6 månader sedan

Går dessa att frysa? 🙂

Hanna
Hanna
5 månader sedan

Min deg smular och spricker, vad gör jag för fel? Tycker att jag har följt receptet till punkt och pricka 🙂

Sophie Lindström
Sophie Lindström
5 månader sedan

Alltså dessa hallongrottorna blev så himla goda och jag lyckades äntligen baka dom utan att dom sprack! Tack för den informativa videon och det himmelska receptet Camilla! <3

Annelie
Annelie
5 månader sedan

Kan man frysa in dessa?

Alexandra
Alexandra
4 månader sedan

Tack för receptet! Så mycket gott ❤️

Marie
Marie
16 dagar sedan

Nu står de i ugnen♥️

Marie
Marie
Svara på  Camilla Hamid
12 dagar sedan

Sååå goda♥️ Och enkla att göra🤗 gjort 4 satser på en vecka och skänkt glädje till både svärmor, barn och arbetskamrater.

33
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x