Hallongrottor

56 röster
hallongrottor
Riktigt goda och mjukspröda hallongrottor som bara smälter i munnen. I det här receptet får du veta allt om hur man gör dem helt perfekta.

De flesta bakverk som syns här på min blogg är tokiga hybrider där jag slår samman klassiska bakverk till en dubbelt så god smakupplevelse. Men även den kreativa knäppisen som jag går back to basics då och då. En av mina favoriter bland klassiska bakverk är hallongrottor och idag bjuder jag på mitt bästa recept, steg för steg bilder och lite tips och trix för att ni ska lyckas med era hallongrottor varje gång.

syltgrottor

Jag älskar när hallongrottor är lite mjukspröda, alltså inte helt genomsmuliga. Tricket för att få till den konsistensen är att ta ut kakorna medan de fortfarande är lite mjuka och låta dem gräddas på eftervärme av den varma plåten.

Receptet ger 16 stora eller 24 små hallongrottor. Jag föredrar att göra mina hallongrottor utan formar men vill du använda formar går det såklart lika bra.

I videon ovan visar jag steg för steg hur man bakar hallongrottor och ger tips och trix på vägen om hur du lyckas.

Ingredienser:

4,5 dl vetemjöl

1 dl strösocker

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

200 g rumsvarmt, mjukt smör

1 dl hallonsylt

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över och undervärme). Täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Lägg alla torra ingredienser i en bunke och blanda ihop.
  3. Tärna smöret och ha i det i bunken. Arbeta ihop bara precis till det blir en deg. Det är viktigt att smöret verkligen är mjukt och rumstempererat, annars kommer degen att bli smulig.
  4. Dela degen i 16 lika stora delar och rulla dem till jämna bollar.
  5. Lägg varje boll på plåten, med ordentligt med mellanrum. Kakorna smälter ut i ugnen och behöver därför generöst med plats mellan varandra.
  6. Gör en grop i mitten på varje boll. Fyll varje grop med sylt och grädda hallongrottorna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
  7. Låt hallongrottorna svalna på plåten innan du serverar eller förvarar i en lufttät burk.

TIPS

  • Gör dina hallongrottor glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 4 dl glutenfri mjölmix och 1 dl majsstärkelse.
  • Hallongrottorna gör du enkelt veganska/mjölkfria genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.
Prenumerera
Notis om
guest
16 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Cheree Karlsson
Cheree Karlsson
9 månader sedan

Dottern blev sugen på att baka dina hallongrottor. Nu står de på plåten och svalnar. Om doften är något att gå på så kommer de smaka riktigt gott.

Fatema
Fatema
7 månader sedan

Kan man göra hallongrottor utan smör

trackback
7 månader sedan

[…] Mitt klassiska recept på hallongrottor hittar du HÄR! […]

Fatema raad
Fatema raad
6 månader sedan

Tack för att du har svarat men kan du visa hur man gör baklava, det arabiska sättet
men om du ska göra det på din youtube kanal så vill jag inte att du ska nämna mitt namn
är du snäll!

Fatema
Fatema
6 månader sedan

Då väntar jag på videon😍😍

Fatema
Fatema
6 månader sedan

Asså det är fusk
jag gjorde exakt som du gjorde men min helt förstörd
den är inte god och den spricker väldig mycket
😭 😭 😭

Fatema
Fatema
6 månader sedan

Okej jag ändrar mig den är väldigt gott
och det är inte fusk
förlåt
🥰 😘 😘

Fatema
Fatema
4 månader sedan

Du sa att du ska göra baklava på det arabiska sättet
😢😭

Fatima
Fatima
3 månader sedan

Hej, jag älskar din kanal. Jag är så sugen på att göra mina HALLONGROTTOR

Last edited 3 månader sedan by Fatima
Fatima
Fatima
3 månader sedan

Jag har inte tillräckligt med smör jag har nästan 100 g smör kommer jag kunna baka mina hallongrottor en då ?

hanan
1 månad sedan

Mina blev jättebra älskar dej Camilla Hamid❤️. & jag vill ha gärna recept från dej❤️❤️❤️

16
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x