Inlägget innehåller reklam för min bok “Godare glass – utan glassmaskin”
Den här daimglasstårtan är inte bara sinnessjukt god med sin segmjuka mandelmarängbotten, krämiga glass med knäckiga bitar av daim och massor av färska hallon – den görs också utan glassmaskin! Hur bra?!
Receptet kommer från min andra bakbok “Godare glass – utan glassmaskin” som släpptes 28/4 – 2020 och har snabbt blivit ett av bokens populäraste recept. Så många av er har bakat den och så många tycker om den. Och jag förstår er. För det är något alldeles speciellt med just daimglass.
Har du inte köpt boken än så hoppas jag att det här receptet ska göra dig nyfiken på resten av bokens innehåll. Dessutom får du just nu boken för endast 165kr inkl frakt hos Bokus.com om du anger koden GODAREGLASS i kassan. Som hittat för en bok med över 60 recept på både goda glassar utan glassmaskin och bakverk som är goda att servera till glass. Den ultimata glassboken helt enkelt. Köp den HÄR!
Rabattkoden GODAREGLASS ger dig min bok för endast 165kr inkl frakt hos Bokus.com. Erbjudandet gäller mellan 30/6-4/7.
Daimglasstårta är min favoritglass – all times! Busenkel att göra och fantastiskt god att äta. Dessutom är den glutenfri. Vill du hitta receptet i boken så finns det på sida 74. Har du provat min daimglasstårta än? Om ja, berätta gärna i kommentarsfältet vad du tyckte om den.
Är allergisk mot mandel…vad kan man ha ist
Kokosmjöl, hälften så mycket 🙂
Bakade den tårta idag…sååå god! Rekommenderar starkt!
Skulle det vara möjligt att göra en chokladbotten med ungefär samma recept?
Mycket mycket god. Tyvärr blev min botten inte lika hög som din, även om jag hade lika stor form. Dessutom blev den lite hårdare än önskat (botten). Tips?
Låter som att din ugn är lite effektivare än min, grädda den några minuter kortare än vad som står i receptet. Ang höjden så hjälper det att vända ner mandelmjölet försiktigt så du inte går miste om luften 🙂
Tack!
Hur länge kan man ha den i frysen innan man äter den?
Flera veckor så länge du plastar in den ordentligt 🙂
Hej,
Har du något bra tips man kan göra med de överblivna äggulorna?!
Hej;
Kan man använda osötad kondenserad mjölk och blsnda lite sötmedrl med glassen?
Mvh
mmmm
Kan man göra en botten på kakor ex. digestivekex och blanda med smör istället?
Det funkar superbra 🙂
borde man ändå grädda botten i ugnen ifall man använder digestive + smör?
Hej!
Har köpt din fantastiska bok och all glass är super god! Tänkte göra glassbuffé till dotterns kalas och då tänkte jag bla servera denna daimtårte-skapelse!
Tänkte bara höra om du tror det går bra att göra den i två våningar? Eller kollapsar den direkt?
Tänkte göra den nedre delen med springform på 23 cm och den övre på ca 20 cm.
Hej!
Denna tårta verkar otroligt god. Jag tror den får bli dessert på nyåret 😍 Jag funderar om du tror att det skulle passa att toppa den med passionsfrukt istället för hallon?
Tack för all underbara recept!
Hejhej! Man kan absolut ta det man föredrar bäst 🥰 Tack själv!
Hej Camilla! Tror du det går bra att byta ut vispgrädden mot lika mycket växtbaserad grädde? 🙂 tack på förhand!
Hejhej, har tyvärr inte testat detta ännu! Säg gärna till om du prövar och berätta hur det gick 😊
Måste göra denna! En fråga.. ungefär hur lång tid tar det för botten att svalna?
Hoppas det ska smaka! Åh det beror helt på hur varmt/kallt man har det hemma. Ge det en ca 20-30 min i alla fall för att vara på den säkra sidan ☺️
Kan man ha nåt annat mjöl än mandel? Är allergisk mvh Anneli
Hejhej, hälften så mycket kokosmjöl funkar 🥰
Hej kan man ha vanligt mjöl istället?
Hur mycket salt ska det vara?