Efter en hel drös med fräscha och syrliga bakverk den senaste tiden så kände jag för att baka något riktigt chokladigt. Resultatet blev den här himmelska chokladmarängtårtan. Kladdig kladdkaka, len chokladmousse och fluffig maräng. En riktigt dröm!
Receptet bakas i en rund springform med diameter 20 cm, vilket ger 6-8 generösa bitar.
Hej! Är det möjligt att byta ut vetemjölet not något glutenfritt alternativ?
Hejhej! Förlåt för sent svar. Jag har tyvärr inte testat detta själv ännu <3
Du har inte testat det nu heller? Denna verkar så himla god men några av de jag ska bjuda är glutenintoleranta
Åh, vad synd! Nej tyvärr inte ännu ❤️ Ett annat tips är: https://mykitchenstories.se/glutenfri-kokostarta-med-chokladmousse/
Hej Lina. Du kan utan problem byta rakt av till glutenfri mjöl. Den kommer bli lite kladdigare än en vanlig kladdkaka. Vilket är fantastiskt gott 😋 tycker jag.
Men baka den inte längre. För då blir den torr och tung. Den sätter dig i kylen 🤗
Lycka till.
P.s hoppas det ok att jag svara Camilla? 🫣😃