Chokladbolls-pannacotta

Vid det här laget så är det ingen hemlis att chokladbollar gör sig helt fantastiska i andra bakverk. Typ som topping på brownies eller fyllning i biskvier. Eftersom att jag älskar pannacotta så vart jag bara tvungen att testa om det skulle bli en lika stor succé att göra pannacotta som smakar chokladboll.

Vet ni vad det är som gör den här chokladbollspannacottan så fantastisk? Det är som en enda stor krämig och kletig chokladboll. En fantastisk no bake-dessert som kommer gå hem hos MÅNGA!

Dekoration:

Chokladganache gjord på 100 g mörk choklad och 1 dl vispgrädde. Grovhacka chokladen och lägg i en värmetålig skål. Värm grädden i en kastrull och dra bort från plattan så fort du ser att grädden börjat koka. Häll grädden över chokladen och rör om tills chokladen smält.

Ytterligare chokladbollar till dekoration

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Chokladbolls-pannacotta

Ingredienser

2 dl havregryn
3 dl vispgrädde
1 dl kakao
0,75 tsk agar agar pulver
1 dl strösocker
1 msk svart kaffe

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

2 dl havregryn
3 dl vispgrädde
1 dl kakao
0,75 tsk agar agar pulver
1 dl strösocker
1 msk svart kaffe

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Mixa havregrynen till ett fint mjöl. Ställ åt sidan.
  2. Blanda ihop vispgrädde, kakao, agar agar, strösocker och kaffe i en kastrull under omrörning.
  3. Låt koka upp i ca 3-4 minuter. Fortsätt röra om hela tiden.
  4. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner de finmalda havregrynen.
  5. Häll upp pannacottan i 4 glas. Låt stå i kylskåp för att svalna, gör ganachen under tiden. Fördela ganachen över glasen och toppa med chokladbollar. Låt pannacottan stå ytterligare någon halvtimme i kylskåpet innan du serverar den.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Mixa havregrynen till ett fint mjöl. Ställ åt sidan.
  2. Blanda ihop vispgrädde, kakao, agar agar, strösocker och kaffe i en kastrull under omrörning.
  3. Låt koka upp i ca 3-4 minuter. Fortsätt röra om hela tiden.
  4. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner de finmalda havregrynen.
  5. Häll upp pannacottan i 4 glas. Låt stå i kylskåp för att svalna, gör ganachen under tiden. Fördela ganachen över glasen och toppa med chokladbollar. Låt pannacottan stå ytterligare någon halvtimme i kylskåpet innan du serverar den.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sara
Sara
1 year ago

Va är agar agar pulver?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?