Chokladbollsfudge

När jag fikar ute på café så är det sällan jag väljer något annat än en riktigt saftig kanelbulle eller en hederlig chokladboll. Därför tar jag gärna in smakerna från dem i andra bakverk. Det är så skönt att inte behöva välja haha! Typ som med den här chokladbollsfudgen!

Den är to die for och busenkel att göra. Få ingredienser, några vändor i micron, en stund i kylskåpet och sen klart! Hur bra? Receptet bakade jag i en rektangulär form med måtten 15×25 cm och skar den i 12 bitar.

En video som visar hur man bakar den här fudgen som smakar precis som chokladboll med fudgekonsistens, hittar ni på min instagram @mykitchenstories.se.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Chokladbollsfudge

Portioner: 12

Ingredienser

300 g grovt hackad mörk choklad
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g
50 g smör
1 msk bryggkaffe
2 dl finmalda havregryn
0,5 dl kokosflingor

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

300 g grovt hackad mörk choklad
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g
50 g smör
1 msk bryggkaffe
2 dl finmalda havregryn
0,5 dl kokosflingor

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Lägg mörk choklad, kondenserad mjölk och smör i en värmetålig skål. Värm i microvågsugnen i 90 sekunder uppdelat på 3 gånger. Blanda mellan varje gång tills du får en tjock och slät smet.
  2. Tillsätt bryggkaffe och finmalda havregryn. Rör om till allt blandats väl.
  3. Täck en form (15×25 cm) med bakplåtspapper och häll upp smeten i formen och garnera med kokosflingor.
  4. Låt fudgen stelna i kylskåpet i minst 4 h innan du skär upp den i bitar. Servera och njut!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Lägg mörk choklad, kondenserad mjölk och smör i en värmetålig skål. Värm i microvågsugnen i 90 sekunder uppdelat på 3 gånger. Blanda mellan varje gång tills du får en tjock och slät smet.
  2. Tillsätt bryggkaffe och finmalda havregryn. Rör om till allt blandats väl.
  3. Täck en form (15×25 cm) med bakplåtspapper och häll upp smeten i formen och garnera med kokosflingor.
  4. Låt fudgen stelna i kylskåpet i minst 4 h innan du skär upp den i bitar. Servera och njut!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Marlin Rasouki
Marlin Rasouki
3 years ago

Kan man byta ut kondenserat mjölk mot något annat? (Laktosintolerant här)

Anonym
8 months ago

Har du nån gång testat göra chokladbolls glass? Snälla testa det!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?