Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm.
- Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme) och täck din form med bakplåtspapper.
- Börja med att göra degen. Grovhacka den mörka chokladen om du inte använder chokladknappar.
- Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
- Vispa ihop smör, strösocker och farinsocker till en krämig smet med elvisp. Tillsätt ägget och vispa lite till.
- Ha sedan i de resten av ingredienserna till degen förutom den grovhackade chokladen. Arbeta snabbt ihop till en en deg.
- Till sist har du i den grovhackade chokladen (spara lite till garnering) och blanda snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
- Tryck ut hälften av degen i botten på formen i ett jämnt lager. Förgrädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills den inte längre är blank och har fått lite färg.
- Ställ resten av degen åt sidan medan du gör vaniljfyllningen.
- Blanda ihop kesella, creme fraiche, ägg, strösocker och vaniljpulver i en bunke till en jämn smet.
- Häll vaniljsmeten över botten och smula resten av degen över vaniljfyllningen. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-40 minuter tills den fått en fin gyllenbrun färg. Garnera med resten av chokladen medan kakan fortfarande är varm.
- Låt kakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du skär den i bitar och serverar.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Hej! 😊är det tänkt att man ska vispa vaniljfyllningen med elvisp, eller för hand? Min är ganska lös i konsistensen.
Den blandas för hand och blir väldigt lös så allt är i sin ordning ❤️
Kan man frysa in den?
Funkar utmärkt 🙂