Chocolate chip cookie rutor med vanilj

Chocolate chip cookie rutor med vanilj – chocolate chip cookies i fyrkantigt format med en drömmig vaniljfyllning.

Idag bjuder jag er på ett riktigt höjdarrecept som bakas i långpanna. Nämligen chocolate chip cookie rutor med vaniljfyllning. Receptet är busenkelt att göra, ingredienserna har du med största sannolikhet hemma och hela kakan räcker till hela 24 generösa bitar! Hur bra?

Botten och toppingen består av segmjuk cookie dough med massor av choklad. Fyllningen av krämig vanilj. Beroendeframkallande gott!

https://www.instagram.com/p/BtAgEp8hNIO/
I videon ovan visar jag steg för steg hur man bakar chocolate chip cookie rutor med vaniljfyllning. Receptet är lite uppdaterat sen jag gjorde videon genom att jag nu har lagt till att botten ska förgräddas innan man har på fyllningen och att jag har lite mer deg och fyllning. Men annars är allting precis likadant.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
Chocolate chip cookie rutor med vanilj

Chocolate chip cookie rutor med vanilj

Portioner: 24

Ingredienser

Cookie dough:
300 g rumsvarmt smör
0,75 dl strösocker
1,75 dl brunt farinsocker strö
1 stort rumstempererat ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
300 g grovhackad mörk choklad eller mörka chokladknappar

Vaniljfyllning:
4 dl kesella eller kvarg med vaniljsmak
4 dl creme fraiche
4 ägg
3 dl strösocker (till fyllningen)
0,5 tsk vaniljpulver eller 1 msk vaniljsocker

Tips!

  • Gör dina chocolate chip cookie rutor med vanilj glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 7 dl glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

Cookie dough:
300 g rumsvarmt smör
0,75 dl strösocker
1,75 dl brunt farinsocker strö
1 stort rumstempererat ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
300 g grovhackad mörk choklad eller mörka chokladknappar

Vaniljfyllning:
4 dl kesella eller kvarg med vaniljsmak
4 dl creme fraiche
4 ägg
3 dl strösocker (till fyllningen)
0,5 tsk vaniljpulver eller 1 msk vaniljsocker

TIPS!

  • Gör dina chocolate chip cookie rutor med vanilj glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 7 dl glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm.

  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme) och täck din form med bakplåtspapper.
  2. Börja med att göra degen. Grovhacka den mörka chokladen om du inte använder chokladknappar.
  3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
  4. Vispa ihop smör, strösocker och farinsocker till en krämig smet med elvisp. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  5. Ha sedan i de resten av ingredienserna till degen förutom den grovhackade chokladen. Arbeta snabbt ihop till en en deg.
  6. Till sist har du i den grovhackade chokladen (spara lite till garnering) och blanda snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
  7. Tryck ut hälften av degen i botten på formen i ett jämnt lager. Förgrädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills den inte längre är blank och har fått lite färg.
  8. Ställ resten av degen åt sidan medan du gör vaniljfyllningen.
  9. Blanda ihop kesella, creme fraiche, ägg, strösocker och vaniljpulver i en bunke till en jämn smet.
  10. Häll vaniljsmeten över botten och smula resten av degen över vaniljfyllningen. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-40 minuter tills den fått en fin gyllenbrun färg. Garnera med resten av chokladen medan kakan fortfarande är varm.
  11. Låt kakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du skär den i bitar och serverar.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm.

  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme) och täck din form med bakplåtspapper.
  2. Börja med att göra degen. Grovhacka den mörka chokladen om du inte använder chokladknappar.
  3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
  4. Vispa ihop smör, strösocker och farinsocker till en krämig smet med elvisp. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  5. Ha sedan i de resten av ingredienserna till degen förutom den grovhackade chokladen. Arbeta snabbt ihop till en en deg.
  6. Till sist har du i den grovhackade chokladen (spara lite till garnering) och blanda snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
  7. Tryck ut hälften av degen i botten på formen i ett jämnt lager. Förgrädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills den inte längre är blank och har fått lite färg.
  8. Ställ resten av degen åt sidan medan du gör vaniljfyllningen.
  9. Blanda ihop kesella, creme fraiche, ägg, strösocker och vaniljpulver i en bunke till en jämn smet.
  10. Häll vaniljsmeten över botten och smula resten av degen över vaniljfyllningen. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-40 minuter tills den fått en fin gyllenbrun färg. Garnera med resten av chokladen medan kakan fortfarande är varm.
  11. Låt kakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du skär den i bitar och serverar.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Alexandra Nordlund
Alexandra Nordlund
4 years ago

Hej! 😊är det tänkt att man ska vispa vaniljfyllningen med elvisp, eller för hand? Min är ganska lös i konsistensen.

Karin
Karin
4 years ago

Kan man frysa in den?

Tips!

  • Gör dina chocolate chip cookie rutor med vanilj glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 7 dl glutenfri mjölmix.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?