Carinakaka är en kladdig och härligt syrlig limekladdkaka toppad med knäckig kokostosca.
För ungefär en vecka sedan fick jag äran att gästa Carina Bergfeldt talkshow och då hade jag med mig en kaka som jag tagit fram baserat på vad Carina själv tycker om för smaker. Jag fick lite insider information om att hon älskar key lime pie och kladdkaka med kokostosca och eftersom att jag älskar att ta fram roliga och goda bakverkhybrider så var jag tvungen att göra en rolig mashup av dessa två bakverk. Resultatet blev Carinakaka: limekladdkaka med kokostosca.
Tack!! Tog screenshot from Instagram efter programmet men detta var toppen. Låter som en blivande favorit för mig men ska byta ut kokos mot madel och vita chokladknappar. 😍
Hejhej Annika! Men mums! Säg gärna till hur det blev 😍😍
Hej,
Ser supergod ut men hur kan jag förändra receptet för att kakan ska passa en diabetiker?
Hejhej! Jag har tyvärr inte tillräckligt med kunskap om diabetes för att kunna ge råd om detta. Om någon annan läser din kommentar och har kunskap om detta får den gärna ge tips ❤️
Hej,
Går den här kakan att frysa?
Ja det gick jättebra när jag gjorde det 👍 Precis lika god när den tinat igen.
Kan eg bruke sitron? Og hvor mye?
Hej!
Det står som tips att för att göra kakan vegansk så kan man använda 100 g vit vegansk choklad men i ursprungligt recept finns det inte någon choklad.
Stämmer detta?
Och tack för alla härliga recept! 🤩
Hejhej! Det stämmer och det är för att chokladen i den veganska varianten hjälper kladdkakan att hålla ihop och få rätt konsistens ❤️
Passar den att frysa?
Det går bra! 🤩
Absolut 😍❤️
Jag var skeptisk till att det skulle vara skal och saft från 6 lime och det visade faktiskt sig i smaken. Den blev för besk, en besvikelse tyvärr.
Tack för den informationen 😊 misstänkte att det blir för mycket….därav läste jag igenom kommentarer
Mums!! Denna kaka blev fantastiskt god!
Vad härligt att höra 😍
Blir så glad att du gillade den! 😍😍
Kan man byta ur mjölet mot glutenfri mjölmix och få samma resultat? Eller rekommenderar du något annat naturligt glutenfritt mjöl?
Hejhej! Längst ner i receptet har jag gett tips på hur man kan göra den glutenfri ❤️
Kan man använda sig av t ex mandelmjöl istället för sån mjölmix?
Hejhej, har tyvärr inte testat detta själv – men säg gärna till om du gör det 🥰
Hej ska det inte vara något bakpulver i?
Hejhej, nej 😊
Hej!
Ska man skrapa bort all zest på 6 lime och ha i det i smeten? Eller utgick du från exempelvis msk eller lite på känsla?
Hejhej! All zest från 6 stycken lime ☺️
Kan man göra det med citron istället för lime?
Kan man använda citron i stället
Det går bra 😊
Hur många citroner? Lika många som lime? Ser så gott ut! Måste prova denna!
Hej. Ser fantastisk ut! Vet du om den funkar att göra i långpanna? Hur mycket ska man öka receptet i så fall?
Hejhej, x3 om du vill baka i en långpanna 🥰
Hej!
Bjöd på limekakan till kaffet igår. Gjorde den i torsdags, så den stod i kylen under natten. Den var väldigt kompakt och mäktig, men god. Tror du att jag hade den inne för länge? Först 25 min och sedan 15 min ( med toscasmeten) hade önskat mer krämig konsistens. Vänligen Cathrine 😊
Hejhej, kul att ni gillade den! Alla ugnar är olika kraftfulla, så det är svårt att säga. Men till nästa gång kan du pröva ha i den mindre tid – man lär känna sin ugn och vad som funkar bäst med tiden 🥰
Hej, jag älskar denna kaka. Vill byta ut lättvispad grädde mot mot nån fräsch spritsbar vit blandning. Har du några förslag? Något med marscarpone i kanske? Mjukare pannacotta? Hjälp!🙂
Hej! Kan man skippa limen om man inte vill ha citrussmak? Behövs någon annan vätska istället? 😊