Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm och ger 8-10 bitar Carinakaka.
- Limekladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
- Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Häll över i en bunke.
- Skölj limen noga och riv ner skal och pressa ner saften i bunken. Ha sedan i resten av ingredienserna till kladdkakan och blanda försiktigt bara precis tills alla ingredienser gått ihop. Häll upp smeten i formen.
- Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Under tiden kan du göra kokostosca.
- Kokostosca: Rör ihop alla ingredienserna till toscan i en kastrull, värm på medelvärme och rör om hela tiden. När den börjat koka låter du den göra det i 5 minuter, under konstant omrörning tills den får en lätt gyllenbrun färg.
- Klicka ut toscan försiktigt på kladdkakan. Bre försiktigt ut det i ett jämnt lager och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ytterligare 15-20minuter eller tills toscan fått en fin, gyllenbrun färg.
- Låt kladdkakan svalna helt och hållet, minst 4 h och helst över natten, innan du serverar den.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Tack!! Tog screenshot from Instagram efter programmet men detta var toppen. Låter som en blivande favorit för mig men ska byta ut kokos mot madel och vita chokladknappar. 😍
Hejhej Annika! Men mums! Säg gärna till hur det blev 😍😍
Hej,
Ser supergod ut men hur kan jag förändra receptet för att kakan ska passa en diabetiker?
Hejhej! Jag har tyvärr inte tillräckligt med kunskap om diabetes för att kunna ge råd om detta. Om någon annan läser din kommentar och har kunskap om detta får den gärna ge tips ❤️
Hej,
Går den här kakan att frysa?
Ja det gick jättebra när jag gjorde det 👍 Precis lika god när den tinat igen.
Kan eg bruke sitron? Og hvor mye?
Hej!
Det står som tips att för att göra kakan vegansk så kan man använda 100 g vit vegansk choklad men i ursprungligt recept finns det inte någon choklad.
Stämmer detta?
Och tack för alla härliga recept! 🤩
Hejhej! Det stämmer och det är för att chokladen i den veganska varianten hjälper kladdkakan att hålla ihop och få rätt konsistens ❤️
Passar den att frysa?
Det går bra! 🤩
Absolut 😍❤️
Jag var skeptisk till att det skulle vara skal och saft från 6 lime och det visade faktiskt sig i smaken. Den blev för besk, en besvikelse tyvärr.
Mums!! Denna kaka blev fantastiskt god!
Vad härligt att höra 😍
Blir så glad att du gillade den! 😍😍
Kan man byta ur mjölet mot glutenfri mjölmix och få samma resultat? Eller rekommenderar du något annat naturligt glutenfritt mjöl?
Hejhej! Längst ner i receptet har jag gett tips på hur man kan göra den glutenfri ❤️
Kan man använda sig av t ex mandelmjöl istället för sån mjölmix?
Hejhej, har tyvärr inte testat detta själv – men säg gärna till om du gör det 🥰
Hej ska det inte vara något bakpulver i?
Hejhej, nej 😊
Hej!
Ska man skrapa bort all zest på 6 lime och ha i det i smeten? Eller utgick du från exempelvis msk eller lite på känsla?
Hejhej! All zest från 6 stycken lime ☺️
Kan man göra det med citron istället för lime?
Kan man använda citron i stället
Det går bra 😊
Hur många citroner? Lika många som lime? Ser så gott ut! Måste prova denna!
Hej. Ser fantastisk ut! Vet du om den funkar att göra i långpanna? Hur mycket ska man öka receptet i så fall?
Hejhej, x3 om du vill baka i en långpanna 🥰
Hej!
Bjöd på limekakan till kaffet igår. Gjorde den i torsdags, så den stod i kylen under natten. Den var väldigt kompakt och mäktig, men god. Tror du att jag hade den inne för länge? Först 25 min och sedan 15 min ( med toscasmeten) hade önskat mer krämig konsistens. Vänligen Cathrine 😊
Hejhej, kul att ni gillade den! Alla ugnar är olika kraftfulla, så det är svårt att säga. Men till nästa gång kan du pröva ha i den mindre tid – man lär känna sin ugn och vad som funkar bäst med tiden 🥰
Hej, jag älskar denna kaka. Vill byta ut lättvispad grädde mot mot nån fräsch spritsbar vit blandning. Har du några förslag? Något med marscarpone i kanske? Mjukare pannacotta? Hjälp!🙂