Receptet kan bakas både i en rektangulär form med måtten 25×35 cm, muffinsformar eller silikonformar likt dessa (adlink) och ger ca 10-12 portioner.
- Brownie: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din långpanna med bakplåtspapper.
- Grovhacka den mörka chokladen till brownien och tärna smöret. Ha ner båda i en kastrull och smält försiktigt ihop under omrörning på medelvärme. Ställ åt sidan.
- Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke med elvisp. Tillsätt chokladsmöret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
- Sikta ner salt, vaniljsocker, espressopulver, vetemjöl och kakao. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
- Häll upp smeten i formen (jag använde DENNA silikonform (adlink)) och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Brownien ska ha fått en tunn yta och vara lite vobblig. Oroa dig inte om den är kladdig eller lite lös. Brownien stelnar ordentligt i kylen sen.
- Låt brownien svalna och stelna helt och hållet i kylskåpet innan toppar med chokladkola och honungsrostade nötter.
- Honungsrostade nötter: Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme). Blanda ihop alla ingredienserna till nötterna och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen i 10 minuter. Låt svalna.
- Chokladkola: Grovhacka mjölkchokladen och smält över ett vattenbad eller i mikro. Blanda med dulce de leche och salt. Låt svalna till en krämig konsistens (gärna i kylskåpet).
Det finns ingen video för detta inlägg.
🥰🥰🥰
Tack för ett ett så himla bra recept! Dessa brownies blir perfekta, inte för kladdiga och inte torra heller. De är så goda att de t.om gör sig väldigt bra utan chokladkolan. Dessa kommer jag baka många gånger om. Tack Camilla 🙂
Vad glad jag blir! Tack själv 🥰
Tillägg: glöm frågan, jag såg din kommentar. ❤️
Har du testat att göra dessa glutenfria? Jag undrar om jag bara kan byta ut vetemjölet mot en glutenfri mjölmix?
Kan man förbereda dessa två dagar innan ?
Vilken form använder du? Så vet jag ungefär storlek på dom 🙂