Jag har en märklig relation till chokladen Bounty. En chokladsort fyllt med krämig kokosfyllning täckt i mjölkchoklad. Ibland är det det godaste jag vet och ibland så kan jag inte ens vara i samma rum som en Bountychoklad. Men jag vet att många av er älskar det och därför passade jag på att baka en riktigt saftig och god, glutenfri, Bountykaka nu när jag är inne i en period där jag faktiskt tycker om Bounty.
Den här kakan är superenkel att göra! Du bara blandar ihop alla ingredienser till kakan och medan den står i ugnen svänger du ihop den lena chokladglasyren. Snabbt och enkelt!
Receptet bakade jag i en rund form med avtagbara kanter med diameter på 24 cm, vilket ger 10-12 generösa bitar.
Ingredienser:
4 stycken ägg
1 dl strösocker
4 dl kokosflingor
0,5 dl potatismjöl
0,5 dl ljus sirap
saft från 1 citron
200 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
Bountychoklad och kokosflingor att dekorera med
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg ägg, strösocker, kokosflingor, sirap, potatismjöl och citronsaft i en bunke. Blanda bara precis tills att det blir en jämn smet.
- Täck botten på formen med bakplåtspapper och häll upp smeten i den.
- Grädda kokoskakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna helt innan du toppar med chokladganachen.
- Chokladganachen gör du enkelt genom att grovhacka den mörka chokladen och lägga den i en värmetålig skål.
- Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm upp tills du ser att det är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och låt stå i ca 5 minuter innan du rör om till en jämn smet.
- Låt chokladganachen stå i kylskåpet och rör om med jämna mellanrum tills att den når en bredbar konsistens.
- Bre chokladen över kakan och toppa med bounty och kokosflingor.
- Servera kakan direkt eller förvara den i kylskåpet.