Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm.
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din långpanna (30×40 cm) med bakplåtspapper.
- Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
- I en bunke vispar du lätt ihop ägg och strösocker för hand tills det blir vitt och pösigt (men inte ett tjockt fluff). Tillsätt resten av ingredienserna till kakan och rör ihop bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
- Häll upp smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Låt svalna helt och hållet i kylskåpet innan du täcker kakan med mjölkchokladganachen.
- Bryt ner mjölkchokladen i en värmetålig skål av glas eller metall. Ha även i smöret.
- Värm upp vispgrädden i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen precis när du ser att grädden är påväg att börja koka upp.
- Häll den varma grädden över chokladen och smöret. Låt stå i 5 min innan du försiktigt rör ihop till en jämn chokladsmet. Låt ganachen svalna och tjockna i rumstemperatur innan du häller den över kakan.
- Ställ kakan i kylskåpet tills ganachen stelnat innan du dekorerar med kokosflingor och skär upp i rutor. Servera direkt eller förvara inplastad i kyl.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Det här var den godaste kakan jag bakat på länge! Känner dock att det inte blev helt rätt propotioner när jag inte hade en 30×40-form, så nu vill jag köpa en för att testa igen. Hittar dock ingen! Var har du köpt din? 😍
Denna har jag 😀 https://leilasgeneralstore.com/produkt/bakplat-30-x-40-cm/
Hade inget farinsocker men tog 1,5 dl sirap och det blev så gott😍
Hejhej, förlåt för sent svar! Åh vad bra att det funkade med det 😍
Detta var det godaste jag bakat!! Alla älskade den! Och smeten.. asså visst kan man äta bara smet?! Hahaha så goooott!!
Vad glad jag blir 😀
Sååå god, men såå svår att få loss från bakplåtspappret…tips?
Kan vara så att du behöver grädda dem några minuter extra 🙂
Hej! Undrar bara om du använder blöt eller strö farinsocker i receptet
Hejhej! Båda funkar 🙂
Hej!
Kan man byta äggen mot äggersättning tror du?
Hejhej! Funkar utmärkt 🙂
Skulle det gå att använda som tårtbotten?
Som en tårtbotten längst ner, ja men i flera lager blir det för mycket/tungt enligt min smak.
Såååååå himla god!!! Bästa kakan jag smakat, testa testa testa baka denna!!
Hejhej, förlåt för sent svar. Åh så glad jag blir att du gillade den! Tack fina du 😍
Kan man använda vetemjöl special som vetemjöl i detta recept?
Hej! Hur mycket mjölkchoklad och grädde har man till ganachen?
Hälsningar
Sandra
Hejhej!
2 dl vispgrädde
400 g mjölkchoklad
😊
Så enkel och god och räcker till många, kan verkligen rekommendera 😋
Hej hej! Ursäkta sent svar, tack snälla fina! 🥰
Hej ska man ha i vanlig socker och farin socker ? Eller bara en av det?
Båda två 🥰
Ska man lägga i både socker och farinsocker ? Eller väljer man en av de?
Båda två 🥰
Kan man ta sötströ istället för strösocker?
Jag har inte provbakat med sötströ själv men det borde inte vara några problem att byta ut rakt av med det 🥰
Tänkte använda mig av mörk choklad istället. Ska jag ta samma mängd, 400g?
Ja 🥰
Tror du det går att byta ut vetemjöl till glutenfritt rätt av? 😃
Öka med 1 dl 🥰
Hej! Måste man ha i farinsocker? Kan man ha i extra Strösocker istället eller utesluta det helt?
Hejhej! Farinsockret ger den sega konsistensen. Utesluter du det kan du tillsätta lite mer strösocker men inte samma mängd, då blir det alldeles för sött ❤️
Hej! Bakade precis denna, använde marabou-choklad men tyckte det blev lite väl sött. Vilken mjölkchoklad har du använt? Och vilken kan du rekommendera?
Hejhej! Jag har använt mjölkchoklad som finns i bakhyllan 🥰
Det står mjölkchoklad i receptet, men kan man använda vanlig bakchoklad? 🙈
Hejhej! Det funkar utmärkt men öka mängden vispgrädde lite grann 🥰
Galna gott! Kan göra halva sats till springform.
Absolut kan du det 😍❤️
Riktigt god kaka, nästa gång ska jag prova med mörk choklad istället då den blev väldigt söt. Men woow så god👏🔥
😍😍
Vad för sorts mjölkchoklad använder du?
Olika varje gång men här tror jag att jag använde Odenses chokladknappar 🙂
Inget bakpulvet?
Hejhej, nej ❤️☺️