Blueberry cheesecake muffins med digestivecrumble

blueberrycheesecakemuffins1

Det finns saftiga muffins och så finns det de här galet saftiga muffinsen med cheesecakefyllning och digestivecrumble. Vid det här laget vet ni som hängt med ett tag här på bloggen att jag är allergisk mot torra muffins, särskilt den varianten som luras och är saftig när den är nygräddad och snustorr så fort den svalnat. Som jag pratat om tidigare så är hemligheten rumsvarmt smör och filmjölk.

blueberrycheesecakemuffins2

En trodde ju att det inte kunde bli saftigare än så men med cheesecakefyllning riktigt smälter muffinsen i munnen. Och det härliga tuggmotståndet från digestivecrumble på toppen gör den här muffinsupplevelsen komplett med sitt härliga tuggmotstånd. Testa vettja! Ni kommer inte bli besvikna. Receptet ger 24 stycken medelstora saftiga blåbärsmuffins med cheesecakefyllning och digestivecrumble.

Ingredienser (muffins):

4,5 dl vetemjöl

0,5 tsk bikarbonat

1 tsk kardemumma

1 nypa äkta vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)

150 g mjukt rumsvarmt smör

4,5 dl strösocker

4 stora ägg

1,5 dl filmjölk

100 g frysta blåbär

 

Ingredienser (cheesecakefyllning):

2 stora ägg

150 g färskost

1 dl strösocker

 

Ingredienser (digestivecrunch):

3 stycken digestivekex

0,5 dl farinsocker

1 dl vetemjöl

50 g smör

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser till muffinsarna i en bunke. Ställ åt sidan.
  3. I en annan bunke vispar du ihop smör och strösocker riktigt fluffigt.
  4. Ha sedan i ägg och filmjölk och vispa lite till.
  5. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd försiktigt till en jämn smet.
  6. Fördela muffinsformarna i en muffinsplåt (24 stycken) och fyll med 1/2 smet.
  7. Lägg några blåbär i varje muffinsform.
  8. Vispa ihop alla ingredienser till cheesecakefyllningen och fördela den i muffinsformarna så att de blir fyllda till ca 2/3.
  9. Krossa digestivekexen grovt och nyp ihop tillsammans med resten av ingredienserna till digestivecrunchet tills du får en smulig deg. Fördela den över alla muffinsar och grädda dem i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x