Blåbärsglass utan glassmaskin

Fotograf: Ulrika Pousette

Som ni kanske redan har anat så ÄLSKAR jag glass som görs utan glassmaskin. Så mycket att jag gjorde en hel bakbok dedikerad till det. Det kräver endast några enstaka ingredienser och inga specialredskap. Bakning när den är som bäst! Häromdagen gjorde jag denna ljuvliga blåbärsglass med en ljuvligt krämig konsistens, en massa smak av blåbär och en intensiv, helt naturlig färg.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
blåbärsglass utan glassmaskin

Blåbärsglass utan glassmaskin

Ingredienser

225 g blåbär (ca 5 dl)
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk
1 msk vaniljsocker

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

225 g blåbär (ca 5 dl)
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk
1 msk vaniljsocker

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet ger ca 1,5 liter blåbärsglass utan glassmaskin.

  1. Mixa blåbären till en puré i en matberedare eller mixer. Ställ åt sidan.
  2. Vispa grädden till mjuka toppar i en bunke med hjälp av en elvisp.
  3. Tillsätt sötad kondenserad mjölk och vaniljsocker. Vispa ihop bara precis tills det går ihop till en jämn smet med hjälp av en elvisp.
  4. Ha till sist ner blåbärspurén och vänd ihop till en jämn, blå smet med hjälp av en slickepott.
  5. Häll upp glassmeten i en form som rymmer minst 1,5 liter. Plasta in glassen ordentligt och låt stå i frysen i minst 6h, helst över natten.
  6. Servera direkt och njut!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet ger ca 1,5 liter blåbärsglass utan glassmaskin.

  1. Mixa blåbären till en puré i en matberedare eller mixer. Ställ åt sidan.
  2. Vispa grädden till mjuka toppar i en bunke med hjälp av en elvisp.
  3. Tillsätt sötad kondenserad mjölk och vaniljsocker. Vispa ihop bara precis tills det går ihop till en jämn smet med hjälp av en elvisp.
  4. Ha till sist ner blåbärspurén och vänd ihop till en jämn, blå smet med hjälp av en slickepott.
  5. Häll upp glassmeten i en form som rymmer minst 1,5 liter. Plasta in glassen ordentligt och låt stå i frysen i minst 6h, helst över natten.
  6. Servera direkt och njut!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

4.2 13 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
38 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jessica
Jessica
2 years ago

Hej! Wow så mumsigt det låter, undrar om man kan ha frysta blåbär istället för färska?

Anna
Anna
2 years ago

Har Du provat med andra bär också? Vinbär ? Hallon?

Gunnel
Gunnel
2 years ago

Ser mumsigt ut! Är det sötad kondenserad mjölk? Inte dulce leche?

Astrid
Astrid
2 years ago

Kan man ha något annat än blåbär i, eller är detta receptet gjort för just blåbär?🥰

Anita Österlind
Anita Österlind
2 years ago

Kan man göra glassen mindre fet genom att använda agar agar och byta ut en del grädde mot mjölk?

Sara
Sara
2 years ago

Går det bra med frysta blåbär?

Nathalie
Nathalie
2 years ago

Hej! Gjorde detta enligt receptet och tyckte det blev gott men mina barn tyckte förvånansvärt att det vart för sött. Har du tips på hur man kan göra för att det ska bli mindre sött? Kanske ta halva burken med sötad kondenserad mjölk?

Linnea
Linnea
2 years ago

Hej
Tror du det funkar med frysta blåbär eller är de för vattniga?

Sara
Sara
2 years ago

Kan man använda frysta blåbär?

Linnea
Linnea
Svara till  camillahamid
2 years ago

Gulle dig som svarar, då vet jag vad jag ska göra med fjolårets blåbär i frysen 😘

Katja
Katja
2 years ago

Otroligt gott! Inte för söt och smakar mycket blåbär!

Catharina
Catharina
2 years ago

Går det att göra laktosfritt?

Susanne
Susanne
2 years ago

Hur länge kan man förvara glassen i frysen innan den blir dålig/isig/torr?

Susanne
Susanne
2 years ago

Hur längre kan man förvara glassen i frysen?

nea
nea
2 years ago

Kan man köra smeten i glassmaskin så det går snabbare?

Sofie
Sofie
2 years ago

Hej Camilla❤️ Jag älskar alla dina recept och har gjort flera av dina glassar ett antal gånger. Om man skulle använda vaniljpulver istället för vaniljsocker, skulle det smaka annorlunda och hur mycket skulle man ha i då?

Sandra
Sandra
2 years ago

Smaken är fantastiskt. Men min glass blir isig. Vad gör jag för fel? 🤔

Emilia
Emilia
2 years ago

Smakar detta receptet som det i godare glass iom att det är lite olika recept? ☺️

Ann
Ann
1 year ago

Jag har precis gjort glassen men har tagit 2msk nutella istället för bär .

Sirpa
Sirpa
1 year ago

Kan man göra lakrits glass med detta receptet?

Anna
Anna
1 year ago

Hur länge håller denna glass i frysen?

Julia ojeda
Julia ojeda
3 months ago

Kan man ersätta kondenserad mjölk och grädde med något annat?

Emmy Götesson
Emmy Götesson
3 months ago

Jag gjorde denna glassen. Men den blev inte så blå som din. Var det för jag använde en stavmixer?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?