Blåbärscheesecake i glas

Fotograf: Foto: Ulrika Pousette
snabb blåbärscheesecake i glas
Snabb blåbärscheesecake i glas, klar på 45 minuter.
Foto: Ulrika Pousette

Snabb blåbärscheesecake i glas, klar på 45 minuter.

Det är så gott med cheesecake men ibland orkar man helt enkelt varken baka eller vänta på att den ska gräddas och sedan svalna. Då är cheesecake i glas en riktigt smidig variant! Få ingredienser, enkelt tillvägagångssätt och riktigt, riktigt gott! Den här varianten görs med blåbär och passar perfekt att servera både till sommarfikat och till iftar som en fräsch efterrätt.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

snabb blåbärscheesecake i glas

Blåbärscheesecake i glas

Portioner: 4

Ingredienser

Blåbärskompott:
225 g frysta blåbär
0,5 dl strösocker
saft från 1 citron

Fyllning:
10 digestivekex
300 g färskost
1 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker
rivet skal från 1 citron

Garnering:
150 g färska blåbär
citronmeliss

Tips!

  • Gör efterrätten glutenfri genom att använda glutenfria digestivekex.

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

Blåbärskompott:
225 g frysta blåbär
0,5 dl strösocker
saft från 1 citron

Fyllning:
10 digestivekex
300 g färskost
1 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker
rivet skal från 1 citron

Garnering:
150 g färska blåbär
citronmeliss

TIPS!

  • Gör efterrätten glutenfri genom att använda glutenfria digestivekex.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Blåbärskompott: Koka upp blåbären tillsammans med strösocker och citronsaft. Häll över i en skål och låt svalna.
  2. Garnera dina cheesecakes med blåbärskoket och ställ i kylskåpet för att sätta sig ca 30 min innan servering.
  3. Cheesecake: Vispa ihop färskost och vispgrädde till en tjock och fluffig smet med hjälp av en elvisp. Vänd försiktigt ner florsocker och rivet citronskal tills du får en jämn smet.
  4. Montering & dekoration: Varva glasen med smulade digestivekex, cheesecakesmet och blåbärskompott.
  5. Avsluta med att garnera med färska blåbär och citronmeliss.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Blåbärskompott: Koka upp blåbären tillsammans med strösocker och citronsaft. Häll över i en skål och låt svalna.
  2. Garnera dina cheesecakes med blåbärskoket och ställ i kylskåpet för att sätta sig ca 30 min innan servering.
  3. Cheesecake: Vispa ihop färskost och vispgrädde till en tjock och fluffig smet med hjälp av en elvisp. Vänd försiktigt ner florsocker och rivet citronskal tills du får en jämn smet.
  4. Montering & dekoration: Varva glasen med smulade digestivekex, cheesecakesmet och blåbärskompott.
  5. Avsluta med att garnera med färska blåbär och citronmeliss.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
11 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
3 years ago

[…] finns så mycket gott att baka med blåbär! Allt från blåbärspaj till blåbärscheesecake, kladdkaka med blåbär och såklart blåbärskaka. Idag blev det en riktigt saftig mjuk kaka med […]

trackback
3 years ago

[…] Har du inte tid att göra en bakad cheesecake men ändå vill göra en blåbärscheesecake? Då tycker jag att du ska kolla in min sista minuten-blåbärscheesecake som serveras i glas. Du hittar receptet HÄR! […]

Mimi
Mimi
2 years ago

Kan man göra cheescaken utan blåbär eller blir det inte så gott om man inte har blåbären i?

Britt Louise Danielsson
Britt Louise Danielsson
Svara till  camillahamid
1 year ago

Tänker svarta vinbär!

Marie
Marie
1 year ago

Hej! Kan man göra dessa en dag innan?

Moa Björnson
Moa Björnson
1 year ago

Hej! Kan man förbereda cheesecakesmeten och blåbärskompotten och förvara i kylen några timmar innan man monterar i glasen & serverar? 🌸🫐🍰

Moa Björnson
Moa Björnson
1 year ago

Hej! Kan man förbereda cheesecakesmeten och blåbärskompotten och förvara i kylen några timmar innan man monterar i glasen serverar? 🌸🫐🍰

Tips!

  • Gör efterrätten glutenfri genom att använda glutenfria digestivekex.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?