Saftiga och oerhörtgoda blåbärsbullar med fyllning av vaniljkräm och mandelmassa som bara smälter i munnen. I dessa blåbärsbullar är det hela 300 g blåbär. Färska eller frysta spelar ingen roll men låt inte de frysta bären tina för då blir det väldigt sörjigt.
Det var någon på Facebook som skrev att alla bör ta sitt ansvar och plocka blåbär nu när det finns så mycket. Och jag tycker att hon har helt rätt. Blåbär är en fantastisk råvara och tänk så lyxigt att den finns att plocka gratis i skogen. Den här sommaren har det blivit mycket av min knäckiga blåbärspaj men också en hel del blåbärsbullar.
Dessa blåbärsbullar är otroligt saftiga och goda. De är inspirerade av sockerbullar. Fluffig bulle, fyllning av vaniljkräm, mandelmassa och såklart massa blåbär. Att pensla dem med smör och doppa dem i socker är inte bara pricken över i:t när det kommer till smaken, det är också ett perfekt sätt att täcka för lite fula bullar haha! Blåbärsbullar är fantastiskt gott men också väldigt svårt att få snygga om ni frågar mig. Tur det viktigaste är smaken 😉
Och som vanligt så utgår jag från mitt grundrecept på bulldeg. Det här receptet på bulldeg ger garanterat saftiga bullar och en smidig deg att jobba med. I videon ovan visar jag hur man bakar kanelbullar men principen är densamma.
Går det att ta bort mandelmassan utan att det blir någon större skillnad, eller måste den vara i? Mvh Anna
Funkar utmärkt att bara utesluta mandelmassan 🙂
Ser goda ut, ska testa dem, står potatis mjöl i ingredienserna men ej nämnts i texten när det används. Är det tanke att blanda med blåbären om de är frusna?
Går det att frysa bullarna? Med sockret eller utan sockret? 🙂
Helst utan sockret 🙂
Kan man göra bullarna typ som du knyter i filmen?
Det kan du absolut, med risk för att det blir lite kladdigt 🙂
Hej! Vilket fantastiskt recept! Har med detta till ett skolprojekt 😀
Och ska man inte pensla dessa med sockerlag?
Du kan göra det om du vill men risken blir att det blir alldeles för sött <3
Kan man göra vaniljkrämen dagen innan? 🙂
vad för färdigköpt vaniljkräm funkar bäst
Ska mjölken vara fingervarm?
Rumsvarm 🙂 21 grader.
Kan man utesluta syltsockret? Eller har det någon speciell funktion? 🙂
Du kan byta ut det mot vanligt strösocker men det gör fyllningen fylligare och fastare så att blåbären inte kladdar överallt 🙂
Skulle man kunna kalljäsa dessa bullar över natten i kyl?
Ja! Om du halverar mängden jäst 🙂
Om du halverar mängden jäst så kan du göra det 🙂
Hej! Ska det inte vara smör i degen? Mvh Marie
Hejhej! Jo, 250 g 🥰
Jo, 250 g 🥰
Jag bakade dessa bullar idag med min lillebror, kladdigt blev det men förhoppningsvis så smakar de bra. Tack för videor och recept som är tydliga och enkla att följa, du verkar vara en jätte mysig person =)
Hejhej, förlåt för sent svar! Vad mysigt med bullbak med lillebror ❤️ Hoppas att dem smakade! Och tack själv fina du 🥰
kan man byta ut blåbären mot blåbärs sylt
Jag har inte testat men om du testar får du gärna berätta hur det gick 🙂
Vaniljkrämen ”försvann” efter gräddning, väldigt tråkigt! Vad kan jag ha gjort för fel?
hur mycket är en sats vaniljkräm?
Jag hittar inget i texten om när man ska fylla med vaniljkräm 🙂