Receptet bakas i en långpanna med måtten 20×30 cm.
- Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Förbered långpannan med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
- Börja med att riva mandelmassan grovt i en skål. Ha sedan ner strösocker, vaniljsocker, smör, ägg och vetemjöl.
- Mixa ihop detta till en tjock och krämig smet med en elvisp. Bre ut smeten i långpannan och ställ åt sidan.
- Skala sedan äpplena och skär upp dem i skivor. Blanda sedan ihop äppelskivorna med strösocker och kanel i en skål.
- Tryck ner äppelskivorna i smeten i långpannan och förgrädda sedan kakan på 175 grader i mitten av ugnen, över- och undervärme i ca 30 minuter.
- Under tiden kan du göra toscan genom att ha ner smör, ljus sirap, strösocker, vetemjöl och vispgrädde i en kastrull. Koka upp under konstant omrörning tills sockerkristallerna har smält.
- Ta bort kastrullen från värmen och blanda försiktigt ner mandelspånen. Täck sedan kakan med toscan och grädda kakan i ytterligare ca 15 minuter för att ge toscan en fin och knäck-knaprig yta.
- Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna helt och hållet innan du skär upp den i rutor och serverar. Hoppas att det ska smaka!
Det finns ingen video för detta inlägg.