Äppeltosca

Fotograf: Ulrika Pousette

Här kommer ett recept på livets godaste och saftigaste äppeltoscarutorna du kan tänka dig! En perfekt kombination av allt det goda – saftig mandelkaka, möter sötsyrliga kaneläpplen och knaprig mandeltosca 😍Varje tugga verkligen smälter i munnen och kommer garanterat att bli en riktig favorit på fikat! Äppeltoscan kan ätas som den är men kan också serveras med krämig vaniljglass, lättvispad grädde eller vaniljsås om man önskar!

Receptet innehåller reklam för min webbshop.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Äppeltosca

Ingredienser

Kakan
300 g mandelmassa
3 dl strösocker
200 g smör
4 ägg
1 msk vaniljsocker
2 dl vetemjöl

Äppeltopping
6 små äpplen
0,5 dl strösocker
3 msk malen kanel

Tosca
75 g smör
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl strösocker
1,5 msk vetemjöl
1,5 msk vispgrädde
250 g flagad mandel

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Kakan
300 g mandelmassa
3 dl strösocker
200 g smör
4 ägg
1 msk vaniljsocker
2 dl vetemjöl

Äppeltopping
6 små äpplen
0,5 dl strösocker
3 msk malen kanel

Tosca
75 g smör
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl strösocker
1,5 msk vetemjöl
1,5 msk vispgrädde
250 g flagad mandel

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en långpanna med måtten 20×30 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Förbered långpannan med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  2. Börja med att riva mandelmassan grovt i en skål. Ha sedan ner strösocker, vaniljsocker, smör, ägg och vetemjöl.
  3. Mixa ihop detta till en tjock och krämig smet med en elvisp. Bre ut smeten i långpannan och ställ åt sidan.
  4. Skala sedan äpplena och skär upp dem i skivor. Blanda sedan ihop äppelskivorna med strösocker och kanel i en skål.
  5. Tryck ner äppelskivorna i smeten i långpannan och förgrädda sedan kakan på 175 grader i mitten av ugnen, över- och undervärme i ca 30 minuter.
  6. Under tiden kan du göra toscan genom att ha ner smör, ljus sirap, strösocker, vetemjöl och vispgrädde i en kastrull. Koka upp under konstant omrörning tills sockerkristallerna har smält.
  7. Ta bort kastrullen från värmen och blanda försiktigt ner mandelspånen. Täck sedan kakan med toscan och grädda kakan i ytterligare ca 15 minuter för att ge toscan en fin och knäck-knaprig yta.
  8. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna helt och hållet innan du skär upp den i rutor och serverar. Hoppas att det ska smaka!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakas i en långpanna med måtten 20×30 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Förbered långpannan med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  2. Börja med att riva mandelmassan grovt i en skål. Ha sedan ner strösocker, vaniljsocker, smör, ägg och vetemjöl.
  3. Mixa ihop detta till en tjock och krämig smet med en elvisp. Bre ut smeten i långpannan och ställ åt sidan.
  4. Skala sedan äpplena och skär upp dem i skivor. Blanda sedan ihop äppelskivorna med strösocker och kanel i en skål.
  5. Tryck ner äppelskivorna i smeten i långpannan och förgrädda sedan kakan på 175 grader i mitten av ugnen, över- och undervärme i ca 30 minuter.
  6. Under tiden kan du göra toscan genom att ha ner smör, ljus sirap, strösocker, vetemjöl och vispgrädde i en kastrull. Koka upp under konstant omrörning tills sockerkristallerna har smält.
  7. Ta bort kastrullen från värmen och blanda försiktigt ner mandelspånen. Täck sedan kakan med toscan och grädda kakan i ytterligare ca 15 minuter för att ge toscan en fin och knäck-knaprig yta.
  8. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna helt och hållet innan du skär upp den i rutor och serverar. Hoppas att det ska smaka!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?