Äppelpajblondies

Fotograf: Ulrika Pousette

Älskar du äppelpaj lika mycket som jag? Just när jag trodde att den inte kunde bli bättre… Du kommer smälta för mina äppelpajblondies! Tänk dig en ljuvlig blandning av saftig blondie, kaneldoftande äpplen och knaprigt pajsmul på toppen. Det här receptet är enkelt att baka, perfekt att bjuda på till fikat och smakar som en höstig dröm i varje tugga 😍 Servera med en klick hemgjord vaniljglass, som du enkelt svänger ihop utan glassmaskin och en härligt krämig salt kolasås, det blir helt enkelt inte bättre än så här!

Receptet innehåller reklam för min webbshop.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Äppelpajblondies

Ingredienser

Blondie
200 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl brunt farinsocker
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt

Äppeltoppingen
4 små äpplen
1 msk strösocker
1 msk kanel
2 tsk malen kardemumma

Pajsmulet
25 g smör
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
0,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk ljus sirap

Servera med
Salt kolasås
Vaniljglass

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Såhär gör du:

Blondien bakas i en 20×30 cm bakform.

  1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Klä din bakform med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  2. Börja med att göra blondien genom att smälta smöret och ställ åt sidan.
  3. Ha sedan ner ägg, strösocker och farinsocker i en bunke och vispa ihop detta pösigt med en elvisp.
  4. Vänd sedan försiktigt ner smöret med hjälp utav en slickepott. Tillsätt de torra ingredienserna, vetemjöl, vaniljsocker och salt och vänd ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i bakformen och grädda den i mitten av ugnen i ungefär 30 minuter.
  6. Gör under tiden äppeltoppingen genom att tärna upp äpplena i mindre bitar. Blanda ihop dem med strösocker, kanel och malen kardemumma.
  7. Pajsmulet gör du enkelt genom att nypa ihop alla ingredienserna, smör, vetemjöl, havregryn, strösocker, vaniljsocker och ljus sirap.
  8. När blondien har gräddat klart, tar du ut den och toppar den med äpplena och pajsmulet. Ställ tillbaka formen i ugnen och grädda i ytterligare ca 20 minuter.
  9. Servera med en generös klick vaniljglass och ringla över en härlig kolasås över. Hoppas att det ska smaka!

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Letar du efter något speciellt?