Hälsosam smulpaj

Till dagens vardagsfika blev det denna underbara och hälsosamma smulpaj som är helt fri från gluten, mejeriprodukter, vitt socker och är helt vegansk! Hur underbart? Denna goding har ett underbart krispigt smul och serveras med en klick kokosgrädde.
For today’s coffee moment I made these healthy crumble pies which are free from gluten, dairies, white sugar and is completely vegan! How awesome?! This tasty pie has a wonderefully crispy crumble and is served with a dollop of coconut cream.
Grunden till smulpajsdegen är blötlagda kikärtor. Det är verkligen ett perfekt substitut till att göra degar som inte tar över smaken. I min smulpaj hade jag frysta hallon, blåbär och jordgubbar men det går såklart lika bra att ta det du har hemma såsom äpple, päron, björnbär, rabarber. Ja, listan kan göras lång.
Det är bara att ha i dina favoriter! Det här receptet räcker till 4 portioner. Hur mycket smuldeg man vill ha är en smaksak. Får du deg över är det bara att lägga det i en plastpåse och frysa in tills du vill baka igen.
This recipe serves 4 crumble pies.
Ingredients (healthy crumble pie):
30 g (about 0.5 dl) drained soaked chickpeas
2 tablespoons of peanut butter (almond butter and sesame butter is also good)
2 soft dates
1 dl coconut flakes
4 dl frozen berries
2 teaspoons potato flour

Do this:
1. Preheat the oven to 225 degrees.
2. Wipe the chickpeas dry with paper towels and put them in a bowl.
3. Add the peanut butter and dates. Mix it all together with a hand blender.
4. Have in the coconut flakes and knead quickly into a dough.
5. Divide the berries into four ramekins.
6. Add 1/2 teaspoon potato flour to each ramekin and mix around.
7. Cover the berries in each ramekin with a little dough to crumble down.
8. Bake the pies in the middle of the oven for about 10 minutes or until golden.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Hälsosam smulpaj

Portioner: 4

Ingredienser

30 g (ca 0,5 dl) avrunna blötlagda kikärtor
2 msk jordnötssmör (mandelsmör och sesamsmör går också bra)
2 mjuka dadlar
1 dl kokosflingor
4 dl frysta bär
2 tsk potatismjöl

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

30 g (ca 0,5 dl) avrunna blötlagda kikärtor
2 msk jordnötssmör (mandelsmör och sesamsmör går också bra)
2 mjuka dadlar
1 dl kokosflingor
4 dl frysta bär
2 tsk potatismjöl

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Torka kikärtorna torra med hushållspapper och lägg dem sedan i en bunke.
  3. Tillsätt jordnötssmör och dadlar. Mixa ihop allt med stavmixer.
  4. Ha i kokosflingorna och knåda snabbt ihop till en deg.
  5. Fördela bären i fyra portionsformar.
  6. Tillsätt 1/2 tsk potatismjöl till varje form och blanda runt.
  7. Täck bären i varje form med lite deg som du smular ner.
  8. Grädda pajerna i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått fin färg.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Torka kikärtorna torra med hushållspapper och lägg dem sedan i en bunke.
  3. Tillsätt jordnötssmör och dadlar. Mixa ihop allt med stavmixer.
  4. Ha i kokosflingorna och knåda snabbt ihop till en deg.
  5. Fördela bären i fyra portionsformar.
  6. Tillsätt 1/2 tsk potatismjöl till varje form och blanda runt.
  7. Täck bären i varje form med lite deg som du smular ner.
  8. Grädda pajerna i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått fin färg.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
9 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sanna
8 years ago

Kan man använda kikärtor på burk eller måste det vara torkade och blötlagda?

Emma
8 years ago

Men mums veganskt och hälsosamt på samma gång? Ser otroligt gott ut, ska prova detta!

Anonymous
8 years ago

Gott!

Anonymous
8 years ago

Först och främst, så fantastisk god den ser ut!! Att använda kikärtor i pajdeg har jag aldrig testat men det låter onekligen spännande. Veganska och glutenfria bakverk är alltid bra att ha ett lager av, jag har vänner som är veganer och glutenintolernater.

Anonymous
8 years ago

Hej! När man läser din blogg via bloglovin så försvinner halva inlägget och man måste klicka sej runt. Skulle du kunna ändra så att hela inlägget läses in av RSS? På blogg esse gör man det under "inställningar" och då kan man läsa hela inlägget på bloglovin 🙂

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?