Älskade kakdeg, denna barnsligt goda trend som tagit många av oss med storm. Jag ska erkänna, jag vart ganska skeptisk i början. Vadå rå kakdeg? Det får man ju ont i magen av, hade jag ju fått lära mig. Deg ska gräddas och inget annat. Men ack så fel jag hade. Så länge du skippar ägg, jäst och bakpulver så är det helt grönt att äta cookie dough eller kakdeg precis som den är. Eller så toppar du dina brownies med den, så som jag har gjort.
Det är ofta i de stunder som jag inte avsatt tid för att planera recept som de mest fantastiska idéer dyker upp. Typ som när jag nattade barnen igår kväll. Barnen hade somnat och jag låg kvar den där marginaltiden som behövs för att säkerställa att de faktiskt sover haha. Då får jag idén om att toppa fudge brownies med krämig kakdeg som glasyr istället för en klassisk chokladganache. Eller, egentligen får ganachen också vara med på ett hörn som ni ser, men först ska kakdegen bres på.
Dessa härligt sega brownies med kakdeg och chokladglasyr bakade jag i en rektangulär ugnsfastform med måtten 15×22 cm, vilket gav ca 8 ordentliga bitar. Vill du ha mini brownies är det bara att dela den i 12 bitar istället, perfekt om du ska bjuda på annat fika också.
Oj låter otroligt gott! Skulle kunna tänka mig ett lager med jordnötssmör också haha!
JA! Omg det där lät sjukt gott, får testa det nästa gång 😍
DÖR!!! Hur ska det gå att koncentrera sig på annat än detta ljuvliga recept idag? *måste baka nu*
Herregud så gott ska göra idag igen😍
😍😍😍