Nyttiga quinoa mellanmålsbars

Det händer mig ganska ofta under fullspäckade dagar att det går lång tid mellan målen, blodsockret hamnar i botten och spontant kan jag tänka att första bästa sockerbomb snabbt kan lösa problemet. Och visst gör det det men lika snabbt så sjunker blodsockret igen.
Under en period så har jag försökt ta fram ett recept på en god och nyttig mellanmålsbar som håller blodsockret i schack och det här är resultatet! En krispig men samtidigt seg quinoabar med massor med nötter och en topping av mörk choklad. Den är vegansk, fri från mjölkprodukter, glutenfri och fri från vitt socker. Perfekt helt enkelt!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Nyttiga quinoa mellanmålsbars

Ingredienser

2 dl quinoa tricolore
1 dl rostade solrosfrön
1 dl rostade pekannötter
1,5 dl mandelsmör (annat nötsmör går också bra)
2 msk flytande honung (eller agavesirap för helt veganskt)
100 g mörk choklad

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

2 dl quinoa tricolore
1 dl rostade solrosfrön
1 dl rostade pekannötter
1,5 dl mandelsmör (annat nötsmör går också bra)
2 msk flytande honung (eller agavesirap för helt veganskt)
100 g mörk choklad

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Täck en plåt med bakplåtspapper och sprid ut quinan på plåten. Rosta quinoan i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt quinoan svalna helt innan du fortsätter.
  3. Grovhacka solrosfröna och pekannötterna och blanda ihop dem med quinoan i en skål.
  4. Lägg mandelsmör och honung i en värmetålig skål och värm upp över vattenbad under omrörning. Ta bort skålen från värmen när mandelsmöret och honungen gått ihop helt.
  5. Tillsätt honungsblandningen till quinoan och nötterna och knåda ihop tills du fått en formbar massa.
  6. Täck en form (20×15 cm) med bakplåtspapper och tryck ut massan i formen. Låt stå i kylskåpet i minst 1 timme innan du delar den. Jag delade min i 8 lika stora bars.
  7. Smält den mörka chokladen i micro eller över vatten bad och ringla över dina bars. Förvaras i kylskåpet.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Täck en plåt med bakplåtspapper och sprid ut quinan på plåten. Rosta quinoan i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt quinoan svalna helt innan du fortsätter.
  3. Grovhacka solrosfröna och pekannötterna och blanda ihop dem med quinoan i en skål.
  4. Lägg mandelsmör och honung i en värmetålig skål och värm upp över vattenbad under omrörning. Ta bort skålen från värmen när mandelsmöret och honungen gått ihop helt.
  5. Tillsätt honungsblandningen till quinoan och nötterna och knåda ihop tills du fått en formbar massa.
  6. Täck en form (20×15 cm) med bakplåtspapper och tryck ut massan i formen. Låt stå i kylskåpet i minst 1 timme innan du delar den. Jag delade min i 8 lika stora bars.
  7. Smält den mörka chokladen i micro eller över vatten bad och ringla över dina bars. Förvaras i kylskåpet.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
14 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Fatima
8 years ago

Ser jättegott ut fina C!

Chatrine
8 years ago

Om den ska räknas som vegan kan du inte använda honung tyvärr.
För mig som äter blandkost ser den dock väldigt god ut 🙂

Karolina
8 years ago

Så mkt gott det ser ut att finnas här inne! 🙂

Marja - Baka Sockerfritt
8 years ago

Vilket härligt recept, ser så gott ut!

Anonymous
8 years ago

Åh, de ser helt underbara ut 😀

Lisa
Lisa
3 years ago

Om man vill använda annan nöt än pekannöt, vilken skulle du rekommendera då?

Kajsa
Kajsa
3 years ago

Ska quinoan vara kokt eller okokt?

Marie
Marie
1 year ago

God blandning men den håller inte ihop och smular bara, vad kan det vara för fel?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?