Pluggdejt deluxe

Ber om ursäkt för det lilla uppehållet har, haft fullt upp med VAB, jobb, projektförberedelser och plugg! Älskar att ha många bollar i luften men det gör att vissa grejer inte hinns med! Hursomhelst så hade jag fina Amina över på pluggdejt idag! Så givande att ha någon att diskutera litteratur och uppgifter med. Efter lunchen så laddade vi pluggmotivationen med lite fika och det med denna trippelchoklad tryffelkaka som jag föreberett kvällen innan. Så god och en liten bit täcker chokladbehovet på långa vägar! Testa gärna och hör av er när ni provat, blir alltid lika glad varje gång när en läsare kontaktar mig och säger att det provat ett av mina recept, all kärlek till er <3

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Pluggdejt deluxe

Ingredienser

Ingredienser (botten):
200 g mandelmassa
1 stort ägg

Ingredienser (mörk tryffel):
200 g mörk choklad
50 g smör
0,5 dl vispgrädde
0,25 dl svart kaffe

Ingredienser (ljus tryffel):
200 g fazer mjölkchoklad
40 g smör
4 msk vispgrädde

Ingredienser (vit tryffel):
200 g vit choklad
25 g smör
0,5 dl vispgrädde
0,5 tsk alkoholfri vaniljarom

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (botten):
200 g mandelmassa
1 stort ägg

Ingredienser (mörk tryffel):
200 g mörk choklad
50 g smör
0,5 dl vispgrädde
0,25 dl svart kaffe

Ingredienser (ljus tryffel):
200 g fazer mjölkchoklad
40 g smör
4 msk vispgrädde

Ingredienser (vit tryffel):
200 g vit choklad
25 g smör
0,5 dl vispgrädde
0,5 tsk alkoholfri vaniljarom

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Riv mandelmassan med ett rivhjärn.
  3. Knäck i ägget och vispa ihop med elvisp till en smet.
  4. Smörj en form med avtagbara kanter (min form har diameter 20 cm)moch fördela smeten jämnt över botten.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
  6. Låt svalna helt innan du börjar lägga på fyllning.
  7. Fyllningen: Det är samma tillvägagångssätt för alla tryfflar.
  8. Smält chokladen i micro eller över vattenbad. Smälter du i micro värmer du i 30-sekundersintervaller och blandar mellan.
  9. Smält smör, grädde och eventuell smaksättning i kastrull.
  10. När chokladen och smörblandningen når samma temperatur vispar du upp dem till en slät smet. Har du ingen hushållstemp kan du bara känna efter på skålarna med handen.
  11. Fördela tryffelsmeten i formen och låt stå i kyl minst 1 timme innan du lägger på nästa lager.
  12. När hela kakan stelnat helt är det bara att lossa den från formen och dekorera som du vill. Jag valde chokladflarn för det var det jag hade hemma men går lika bra att dekorera med färska bär!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Riv mandelmassan med ett rivhjärn.
  3. Knäck i ägget och vispa ihop med elvisp till en smet.
  4. Smörj en form med avtagbara kanter (min form har diameter 20 cm)moch fördela smeten jämnt över botten.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
  6. Låt svalna helt innan du börjar lägga på fyllning.
  7. Fyllningen: Det är samma tillvägagångssätt för alla tryfflar.
  8. Smält chokladen i micro eller över vattenbad. Smälter du i micro värmer du i 30-sekundersintervaller och blandar mellan.
  9. Smält smör, grädde och eventuell smaksättning i kastrull.
  10. När chokladen och smörblandningen når samma temperatur vispar du upp dem till en slät smet. Har du ingen hushållstemp kan du bara känna efter på skålarna med handen.
  11. Fördela tryffelsmeten i formen och låt stå i kyl minst 1 timme innan du lägger på nästa lager.
  12. När hela kakan stelnat helt är det bara att lossa den från formen och dekorera som du vill. Jag valde chokladflarn för det var det jag hade hemma men går lika bra att dekorera med färska bär!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
9 years ago

Alltså gryyyym mash Allah!!!!
Denna får mig att testa diree kt!!!

Kärlek 💞💞

felicia
9 years ago

åh va gott det ser uut!! 🙂

Susan
9 years ago

Tack för tipset.
Den här ska jag testa till makens 50 årsdag.

Anonymous
9 years ago

Hej.
Ser fantastiskt gott ut. Undrar bara över en sak. Måste man smälta chokladen för sig o sen blanda ihop? Går det inte att värma upp det tillsammans

Citroncest - matblogg från Italien
9 years ago

Den här tårtan ser ju helt sjukt god ut! Wow!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?