Hallon och vit choklad (gärna tillsammans med en hint av citron) är en av mina favoritkombinationer att ha i bakverk. Det ger en väldigt lätt och fräsch smakupplevelse som går hem hos de allra flesta. Jag var bara tvungen att testa att göra chocolate chip cookies med dessa smaker. Det kunde ha gått hursomhelst haha men blev ändå riktigt lyckat. Smakerna visste jag skulle sitta men utseendet med färska bär hade jag aldrig testat förut. Det är ju inte alltid saker och ting blir exakt som man tänkt sig men denna gång blev det verkligen det för mig. Jag vart lite orolig för att alla hallonen skulle lösas upp över kakorna Men min vision om ljusa cookies där man ser hela hallonen införlivades!
Självklart hade jag även ner lite (mycket) rivet citronskal i degen. Dessa cookies är riktigt sommarfräscha och riktigt smälter i munnen med sin segmjuka konsistens. Receptet räcker till ca 15 stycken stora cookies och de behöver vara ganska stora för att du ska få plats med hallonen. Innan du bakar rekommenderar jag även att du läser mina tips för att lyckas med hembakta chocolate chip cookies.
Kan man ha in frysta hallon
Det gör tyvärr bara kakorna kladdiga och svåra att hålla ihop <3
Svingott även med frysta hallon, men ser ut som lever eller typ hjärna. Perfekt till halloween ju!
Är maizena som potatismjöl eller redning? Kram
Hejhej, Maizena är ett märket för bland annat redning och stärkelse. Enklast är att läsa på förpackningen om det är just redning eller potatis/majsstärkelse du har 😊
Förlåt Camilla men det vore hjälpsamt om du kunde speca vad du själv använder, dvs potatismjöl, majsmjöl eller redning. Det är rätt otydligt när det bara står maizena i receptet…. Vilket är varför du får kommentarer om detta.
Hejhej, gammal vana – ska absolut ta med mig detta inför framtida recept! Tack för påminnelsen 🥰