Jag har verkligen fått en grej för chokladfondant på senaste tiden! Idag testade jag att göra en med vit choklad och citron. Det blev en supergod och syrlig chokladfondant som passar super bra med lite bär på sidan. I vanliga fall brukar jag servera en chokladfondant med en kula glass eller liknande men denna är så himla god precis som den är!
Jag passade även på att filma när jag bakade denna härlighet. Kolla på videon nedan för att se när jag bakade citronfondanten 😀 Ni får gärna kommentera om det är någon särskild recept eller diy video som ni skulle vilja att jag gör!
—
Ingredients:
75 g white chocolate
115g butter
0.75 cupl icing sugar
1 large egg
1 large egg yolk
1 pinch vanilla powder
1 tablespoon lemon juice
grated zest of 1 lemon
0,25 cups flour
1 pinch of salt
Do this:
1. Preheat the oven to 428 degrees.
2. Melt together white chocolate and butter in a microwave or water bath.
3. Add the icing sugar by sifting, then add egg yolks, vanilla powder, lemon juice and grated zest of one lemon. Whisk together by hand until you get a smooth batter.
4. Have finally the flour and salt and fold gently with a spatula. Just until everything is blended.
5. Divide the batter into 3 greased ramekins.
6. Bake lemon lava cakes in the middle of the oven for 15-17 minutes. In my oven 15 minutes is just perfect.
7. Let them cool in the molds for a few minutes and pull a knife or similar along the edges before turning on a plate to serve.
75 g white chocolate
115g butter
0.75 cupl icing sugar
1 large egg
1 large egg yolk
1 pinch vanilla powder
1 tablespoon lemon juice
grated zest of 1 lemon
0,25 cups flour
1 pinch of salt
Do this:
1. Preheat the oven to 428 degrees.
2. Melt together white chocolate and butter in a microwave or water bath.
3. Add the icing sugar by sifting, then add egg yolks, vanilla powder, lemon juice and grated zest of one lemon. Whisk together by hand until you get a smooth batter.
4. Have finally the flour and salt and fold gently with a spatula. Just until everything is blended.
5. Divide the batter into 3 greased ramekins.
6. Bake lemon lava cakes in the middle of the oven for 15-17 minutes. In my oven 15 minutes is just perfect.
7. Let them cool in the molds for a few minutes and pull a knife or similar along the edges before turning on a plate to serve.
Mums, detta låter som något helt i min smak! 🙂
gott D
Det låter verkligen helt galet gott!
gott ju
Åhh!! Det måste jag testa 🙂
Ser såååå gott ut! Måste testas någon dag
Mumma kardemumma! Vilka läckra bilder! 🙂
så gott de såg ut
Men mums vad gott!
detta måste jag prova!! vad gott det låter :))) kram
Bakade också chokladfondant i helgen. Är ju så himla gott! Men citron har jag inte provat, får prova det nästa gång!
Åh va gott det ser ut!
Kanske ska ta och testa det, om det jag kan hitta någon laktosfri vit choklad. ^_^
Omg vad himmelskt, citron OCH vit choklad woow!
Så gott det ser ut!
älskar alla geggiga bakverk!! Yummie!
Så gott