Citrontryfflar med vit choklad

Det bästa godiset är väl ändå det hemmagjorda godiset. Jag har aldrig varit mycket för lösgodis, klarar knappt av en tugga men bakverk har jag inga problem med. Därför passar det extra bra för mig att göra godis hemma själv, då kan jag själv bestämma hur sötsliskiga dem ska vara.
De här citrontryfflarna med vit choklad är perfekta för alla oss som inte gillar allt för sött godis. De är fräscha och syrliga men har samtidigt en söt smak av vit choklad.
UPPDATERING 4/12/2016: Det har visat sig att vissa chokladsorter inte funkar lika bra för detta recept. De märken som säkert fungerar är Lidls vita choklad (Fin caré, 100g), Marabous vita choklad, ICAs vita choklad och Odenses vita choklad. Skillnaden mellan dessa och andra märken är att de innehåller vasslepulver och/eller gräddpulver.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Citrontryfflar med vit choklad

Portioner: 10

Ingredienser

100 g vit choklad
75 g smör
3 msk vispgrädde
rivet skal från 1 citron
florsocker för garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 10st

Ingredienser

100 g vit choklad
75 g smör
3 msk vispgrädde
rivet skal från 1 citron
florsocker för garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Grovhacka den vita chokladen och lägg den i en värmetålig skål tillsammans med smör och vispgrädde. Smält alltsammans i micro med 30 sekundersintervaller, blanda mellan, tills du får en fin och jämn smet.
  2. Tillsätt rivet skal från en citron. Blanda och låt tryffelsmeten stelna i kylskåpet i minst 2 timmar.
  3. Använd en sked för att skopa upp jämnstora tryffelbollar. Rulla till en jämn form med hjälp av händerna och rulla dem sedan i florsocker.
  4. Kan serveras direkt men förvaras annars i kylskåpet!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Grovhacka den vita chokladen och lägg den i en värmetålig skål tillsammans med smör och vispgrädde. Smält alltsammans i micro med 30 sekundersintervaller, blanda mellan, tills du får en fin och jämn smet.
  2. Tillsätt rivet skal från en citron. Blanda och låt tryffelsmeten stelna i kylskåpet i minst 2 timmar.
  3. Använd en sked för att skopa upp jämnstora tryffelbollar. Rulla till en jämn form med hjälp av händerna och rulla dem sedan i florsocker.
  4. Kan serveras direkt men förvaras annars i kylskåpet!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

3 2 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
21 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
7 years ago

Det ser verkligen jättegott ut! 🙂

Jasmine
7 years ago

Åh, vilket trevlig recept! Tack för det.
Kram

Bojana
7 years ago

Min smet är sjukt kladdig, går inte att rulla den alls 😩 Går den att rädda?

Emma -Emmashud.se
7 years ago

åh det ska jag testa 🙂

Becka
7 years ago

Åh, detdär måste jag prova!

Elin
7 years ago

Funkar receptet med mörkchoklad?

Sarah - chic W
7 years ago

Det här lät ju verkligen som något för mig! Och det verkade ju inte svårt att göra heller 😀

Sofie
7 years ago

Åh, wow! Ser SÅ gott ut! Detta ska jag prova!

Amanda Jona [SPONTAN]
7 years ago

Men mums så gott!

Anonymous
7 years ago

ser ut som nåt för mig!! 🙂

Anonymous
7 years ago

ser riktigt goda ut, men smakar de verkligen citron om man bara har rivet skal i?

siham
Svara till  Anonymous
11 months ago

eller hur?? måste vara saft också

Piicha
7 years ago

åååhhh! mums så gott!

Elin
7 years ago

Åh herregud vad gott det ser ut!! <3

Maria
7 years ago

Åh jag har hittat julgodiset jag ska baka och ta med till familjen! Älskar syrligt/surt med sött:)

Sofie
Sofie
2 years ago

Hej Camilla!
OM man inte har en micro, går det att smälta i kastrull på spisplatta?
Tack snälla,

Emma
Emma
4 months ago

Smeten är jätte lös trots att jag använt Odense choklad som man ska ha, vet inte vad som blivit fel. Den smakar gott men den bara smälter när man ska rulla den trots 5 timmar i kylskåp 👀

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?