Receptet bakas i en springform med avtagbara kanter, 24 cm.
- Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Börja med att smälta smöret i en kastrull på medelvärme.
- Mixa digestivekexen till ett fint smul i en mixer och blanda det i kastrullen med det smälta smöret till en fin massa.
- Klä springformen med bakplåtspapper och pressa ut kexmassan med hjälp utav en sked.
- Förgrädda botten i mitten av ugnen i 10 minuter. Ta ut och låt svalna. Sänk ugnens temperatur till 150 grader.
- Under tiden kan du göra cheesecakefyllningen genom att ha ner färskost och strösocker i en bunke och vispa upp det krämigt med hjälp utav en elvisp.
- Ha sedan ner grekisk yoghurt, äggen och den extra äggulan, vispgrädde, vaniljsocker, zest och saft från en citron. Vispa försiktigt upp till en jämn och krämig smet.
- Häll upp smeten i formen och grädda cheesecaken i mitten av ugnen på 150 grader, över- och undervärme, i en timme.
- Lemoncurd toppingen gör du genom att ha ner äggulor, strösocker, zest och saft från en citron i en metallbunke.
- Värm upp lemoncurden över ett vattenbad under konstant omrörning tills den nått upp till 84 grader. Ta bort bunken från vattenbadet och rör ner smöret. Låt svalna.
- Toppa din svala cheesecake med lemoncurd toppingen. Hoppas att det ska smaka!