Blommiga nattjästa frallor

Nattjästa frallor är det perfekta brödet för dig som vill ha nybakat bröd till frukost utan krångel. De jäser långsamt i kylskåpet över natten och kräver ingen knådning. Det är bara att röra ihop degen, låta den vila och sedan grädda på morgonen.

Den här gången har jag gjort mina favoritfrallor lite extra speciella genom att dekorera dem med blommönster av havregryn och vallmofrön 🌸. Resultatet blir inte bara luftiga och smakrika frallor med krispig yta, utan också ett riktigt vackert bröd som gör frukostbordet extra festligt. Perfekt till helgfrukosten, brunchen eller när du vill imponera med hembakat bröd som både smakar och ser fantastiskt ut.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Blommiga nattjästa frallor

Portioner: 10-12

Ingredienser

25 g färsk jäst

5 dl kallt vatten

1 msk honung (kan uteslutas)

2 msk olja av valfri sort

2 tsk salt

12 dl vetemjöl (spara 1 dl till utbakning)

havregryn och vallmofrön att garnera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet ger 10-12 nattjästa frallor.

  1. Dagen innan: Smula jästen i en rymlig bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen löst upp sig.
  2. Ha ner resten av ingredienserna och rör ihop till en kladdig deg.
  3. Plasta in bunken och låt stå i kylskåpet över natten eller minst 8 timmar.
  4. Nästa dag: Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme).
  5. Stjälp upp degen på ett rikligt mjölat bord och dela degen i 10-12 bitar beroende på hur stora du vill ha dina frallor. Arbeta inte med degen för mycket utan hantera dem så varsamt du kan för att behålla alla jäsbubblor i degen.
  6. Fördela frallorna på en plåt med bakplåtspapper. Blommorna gör du genom att först göra bladen med hjälp av havregryn, fem blad per blomma och sen försiktigt placerar lite vallmofrön i mitten.
  7. Grädda frallorna i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Kasta in lite vatten under plåten i ugnen precis innan du stänger för en extra krispig yta på bröden.
  8. Servera direkt och njut!

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Letar du efter något speciellt?