Fröbröd – otroligt saftigt och gott glutenfritt bröd

Fotograf: Ulrika Pousette

Om du vill baka ett riktigt gott och saftigt fröbröd så är det här receptet för dig! Det är glutenfritt, enkelt att göra och fullt av nyttiga frön som gör brödet både mättande och smakrikt. Jag älskar att rosta en skiva och äta med smör och ost till frukost eller mellanmål 😍 Det här blir snabbt en favorit hemma! Det bästa med det här brödet är att det är ett riktigt skåprensarbröd, använd helt enkelt de frön, nötter och torkade frukter och bär du har hemma!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Fröbröd – otroligt saftigt och gott glutenfritt bröd

Ingredienser

1 dl tranbär
1,5 dl valnötter
1,5 dl mandlar
1,5 dl sesamfrön
1,5 dl linfrön
1,5 dl solrosfrön
1-2 tsk flingsalt
1 dl olivolja
4 ägg

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Såhär gör du:

Brödet bakas i en brödform.

  1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
  2. Börja med att blötlägga tranbär i vatten. Hacka sedan valnötter och mandlar.
  3. Ha ned nötterna i en rymlig skål och blanda även ner sesamfrön, linfrön, solrosfrön och flingsalt. Rör om ordentligt.
  4. Häll av vattnet på tranbären och ha ner det i skålen tillsammans med olivolja och äggen. Rör om bara tills det precis går ihop.
  5. Smöra brödformen generöst med smör. Ha ner blandningen i formen och platta till med hjälp av en sked.
  6. Grädda brödet i ungefär 70 minuter på 175 grader, över- och undervärme.
  7. Stjälp upp brödet genom att vända formen upp och ned. Skär upp det i skivor och servera med ditt favoritpålägg. Hoppas att det ska smaka!

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Letar du efter något speciellt?