Mandelkakor

Fotograf: Ulrika Pousette

Drömgoda, glutenfria mandelkakor som görs på endast fem ingredienser, och som bara smälter i munnen!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Mandelkakor

Portioner: 30

Ingredienser

300 g mandelmjöl
100 g strösocker
4 äggvitor
1 msk vaniljsocker
100 g mandelspån

Florsocker att garnera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 30st

Ingredienser

300 g mandelmjöl
100 g strösocker
4 äggvitor
1 msk vaniljsocker
100 g mandelspån

Florsocker att garnera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum med en elvisp. Ha sedan ner mandelmjöl, strösocker och vaniljsocker.
  2. Arbeta ihop alltsammans bara precis tills der går ihop till en kladdig deg.
  3. Blöt dina med lite vatten innan du formar varje kaka, forma dem till ett horn och rulla dem sedan i mandelspån.
  4. Placera ut kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem i mitten av ugnen på 175 grader, över- och undervärme, i 20 minuter.
  5.  Pudra dem generöst med florsocker medan de fortfarande är varma och sen är det bara att servera! Hoppas att det ska smaka.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum med en elvisp. Ha sedan ner mandelmjöl, strösocker och vaniljsocker.
  2. Arbeta ihop alltsammans bara precis tills der går ihop till en kladdig deg.
  3. Blöt dina med lite vatten innan du formar varje kaka, forma dem till ett horn och rulla dem sedan i mandelspån.
  4. Placera ut kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem i mitten av ugnen på 175 grader, över- och undervärme, i 20 minuter.
  5.  Pudra dem generöst med florsocker medan de fortfarande är varma och sen är det bara att servera! Hoppas att det ska smaka.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?