Barnsligt goda och fluffigt sega gräddbollar eller mums mums och skumtoppar som det också heter. De är lite pilliga och kladdiga att göra men HELT KLART värt det.
Barnsligt goda och fluffigt sega gräddbollar eller mums mums och skumtoppar som det också heter. De är lite pilliga och kladdiga att göra men HELT KLART värt det.
Följ mig på mina kanaler:
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
Beställ min senaste bok:
Portioner: 20 stycken stora
Ingredienser
Botten
200 g mandelmassa
Stabilisering
2 dl vatten
5 g agar agar
Sockerlag
2 dl vatten
5 dl strösocker
100 g glykos
Maräng
6 äggvitor
0,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Garnering
400 g mörk choklad
200 g riven kokos
Tips!
Du kan utesluta bottnarna om du vill. De blir lite svårare att garnera då men skummet blir ändå så pass stabilt att du kan köra utan botten.
Du kan utesluta bottnarna om du vill. De blir lite svårare att garnera då men skummet blir ändå så pass stabilt att du kan köra utan botten.
Följ mig på mina kanaler:
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
Favoritkategorier:
Mina produkter:
Dispenser för bakning
699 SEK
Förslag till annan botten?
Hur länge ska mandelmassa rundlarna bakas i ugnen?
Varför ska jag sätta ugnen på 200 grader?
Skulle en kunna byta ut botten mot något slags kex?
Ser underbart ut! Kan man ersätta glukosen med vit sirap?
Hej,
Jag försökte mig på detta receptet nu. Men min maräng är inte fast nog att spritsa, den sjunker ihop. Vad kan jag ha gjort fel, har läst om receptet flera gånger men hittar inget fel förutom att andra kokningen kom tempen upp till 119 grader. (Termometern krångla)
Hur länge ska mandelmasse-rundlarna vara i ugnen?
Hej Camilla jag bakar just nu och undrar kan man byta ut glykosen till vanlig sirap? Jag kan inte just nu gå till affären! Är ditt största fan! Celine 12 år❤