Dumlepepparkakor på 4 ingredienser

Fotograf: Ulrika Pousette
Inlägget innehåller reklam för mitt café Sweets by Camilla

Ingen kan ha missat Helan Shabanis fantastiska dumlepepparkakor! Det är alltså dumlekakor fast med pepparkaksdeg. Efter att ha sett flera videos på andra som testat så var jag bara tvungen att testa jag med. Särskilt eftersom vi börjat sälja vår egen goda pepparkaksdeg på Sweets.

Det bästa av allt? Du behöver bara 4 ingredienser!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
dumlepepparkakor

Dumlepepparkakor på 4 ingredienser

Portioner: 18

Ingredienser

500 g pepparkaksdeg

18 dumlekolor

18 noblesse

flingsalt att garnera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 18st

Ingredienser

500 g pepparkaksdeg

18 dumlekolor

18 noblesse

flingsalt att garnera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme) och placera ut aluminiumformar på en plåt.
  2. Dela degen i 18 lika stora delar. Rulla varje degbit till en boll och placera i aluminiumformarna.
  3. Tryck in en dumlekola i mitten på varje degboll.
  4. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 8-10 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg.
  5. Lägg en noblesse på varje kaka medan de fortfarande är varma. Garnera med flingsalt.
  6. Servera direkt eller förvara i en lufttät burk i rumstemperatur.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme) och placera ut aluminiumformar på en plåt.
  2. Dela degen i 18 lika stora delar. Rulla varje degbit till en boll och placera i aluminiumformarna.
  3. Tryck in en dumlekola i mitten på varje degboll.
  4. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 8-10 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg.
  5. Lägg en noblesse på varje kaka medan de fortfarande är varma. Garnera med flingsalt.
  6. Servera direkt eller förvara i en lufttät burk i rumstemperatur.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

3.7 17 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mikaela
Mikaela
11 months ago

Gjorde enligt receptet men upplevde att pepparkaksdegen blev lite mjuk. Är det så den ska bli eller ska jag ha dem inte längre tid nästa gång?

Susanne
Susanne
11 months ago

Går pepparkaksdumle kakorna att frysa?
Tacksam för svar😊

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?