Dumlekakor à la Alice Stenlöf

Fotograf: Albin Hag

Nu är en ny säsong av Halv Åtta hos en Youtuber igång och den här gången är det jag, Alice Stenlöf, Hoda Mirza och Nicole Falciani som tävlar om vem som kan laga den bästa trerätters-middagen. Först ut att bjuda på middag är underbara Alice Stenlöf som till efterrätt bjöd på dumlekakor. Mjukspröda mördegskakor fyllda med dumle, med noblessetopping och flingsalt. Vansinnigt goda!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Alice Stenlöf dumlekakor

Dumlekakor à la Alice Stenlöf

Portioner: 15

Ingredienser

200 gram smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
15 stycken dumlekolor
15 stycken Noblesse original
flingsalt att garnera med

Tips!

Gör kakorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 260 gram glutenfri mjölmix (Sempers finmix).

Dela receptet

Portioner: 15st

Ingredienser

200 gram smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
15 stycken dumlekolor
15 stycken Noblesse original
flingsalt att garnera med

TIPS!

Gör kakorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 260 gram glutenfri mjölmix (Sempers finmix).

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fördela aluminiumformar på en plåt.
  2. Vispa ihop smör och strösocker krämigt med en elvisp.
  3. Tillsätt sedan resten av ingredienserna till degen: vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Arbeta ihop för hand bara precis tills det går ihop till en deg.
  4. Dela degen i 15 lika stora delar. Rulla varje del till en jämn boll och fördela bollarna i aluminiumformarna.
  5. Tryck ner en dumlekola i mitten på varje degboll.
  6. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
  7. Toppa kakorna med noblesse och flingsalt medan de fortfarande är varma.
  8. Serveras varma eller kalla.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fördela aluminiumformar på en plåt.
  2. Vispa ihop smör och strösocker krämigt med en elvisp.
  3. Tillsätt sedan resten av ingredienserna till degen: vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Arbeta ihop för hand bara precis tills det går ihop till en deg.
  4. Dela degen i 15 lika stora delar. Rulla varje del till en jämn boll och fördela bollarna i aluminiumformarna.
  5. Tryck ner en dumlekola i mitten på varje degboll.
  6. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
  7. Toppa kakorna med noblesse och flingsalt medan de fortfarande är varma.
  8. Serveras varma eller kalla.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

4 47 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Klara
Klara
6 months ago

Kan man använda margarin?

Tips!

Gör kakorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 260 gram glutenfri mjölmix (Sempers finmix).

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?